Hirdetés
Európa

A Lattes Montpellier a következő évadban nem lép ki a nemzetközi porondra:

:

Hirdetés

A Lattes Montpellier a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a klub nem nevez egyetlen nemzetközi sorozatba sem a 2020/2021-es szezonban.

A Lattes Montpellier rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött. A nemzetközi porondon 2019-ben Európa Kupa döntőt vívtak. 2020-ban pedig a versenyrendszerek leállításáig bejutottak az Euroligában a legjobb nyolc közé. Franciaországban 2019-ben bajnoki döntőben szerepeltek, míg idén 11 győzelemmel és 5 vereséggel a tabella harmadik helyén álltak, amikor félbeszakították a küzdelmeket.

A csonka szezonban a bajnoki szerepléssel kivívták az Euroliga indulás jogát, mellyel a csütörtöki bejelentés alapján nem fog élni a klub. A Franck Manna elnök által jegyzett közlemény kiemeli, hogy a klub gazdasági stabilitásának megőrzése és a hosszú távú működésének biztosítása érdekében határoztak így.

A részletes tájékoztatójában Franck Manna a Lattes Montpellier elnöke arról ír, hogy a klubjuk finanszírozása továbbra is vegyes modellre épül, mely egyaránt épít a regionális, önkormányzati forrásokra és a magántámogatókra. A világjárvánnyal járó gazdasági visszaesés a klub partnereit is érzékenyen érintette és a nemzetközi szerepléssel járó kiadásokkal nem kivívják kockáztatni a jövőjüket. Ez hangsúlyozottan nem jelenti azt, hogy veszélyben lenne a klub fennmaradása, esetleg hosszabb távon nem szeretnének kilépni nemzetközi porondra.

A döntés a 2020/2021-es szezonra szól és közrejátszott benne a járványhelyzet miatti általános bizonytalanság is a következő évaddal kapcsolatban. Az utazási nehézségek, illetve a klub alkalmazottaink védelme. Összesen 350-en sportolnak a Lattes Montpellier kötelékében, értük is felelősek és őket sem szeretnék kitenni veszélynek. Hazai porondon továbbra is meghatározóak lennének és a következő utáni szezonban, tehát 2021/2022-ben ismét európai kupaporondra készülnek.

Hirdetés