Hirdetés
Európa

A Lattes Montpellier költségvetéséből éppen a nemzetközi szereplés fedezet hiányzik:

:

Hirdetés

A minap a L’Équipe francia sportlap készített egy összeállítást arról, hogy a Lattes Montpellier visszalépett a nemzetközi szerepléstől. Az elmúlt hét egyik legfontosabb bejelentése volt, hogy az Európa Kupa 2019-es döntőse, az Euroliga idei negyeddöntőse kihagyja a következő nemzetközi szezont.

A klub elnöke Franck Manna a L’Équipe-nek elmondta, hogy az éves költségvetésük 2,5 millió euró. Ennek 65%-át biztosítják önkormányzati és regionális (Ville de Lattes, Métropole de Montpellier, Département de l’Hérault et Région Occitanie) forrásokból. Ezek biztosítottak számukra a következő idényre is.

A privát támogatók 750000 eurót adnak össze évente. Ennek a világjárvány okozta gazdasági válságban nagyjából csak a felét tudják realizálni. Valamivel több, mint 300000 eurót. A nemzetközi szereplés költsége pedig 250000 euró lenne, így ennek elhagyásával igyekeznek fenntartani a működésüket.

Az összeállításban Franck Manna elmondta, hogy a jövőben visszatérnének a nemzetközi porondra. Erre a döntésre most azért volt szükség, hogy ne éljék fel a jövőjüket és a klub stabilitása ne kerüljön veszélybe. Komoly utánpótlás-bázissal dolgoznak, ahol a szakembereik irányításával 350 gyermek pallérozódik és több kiváló szakembert foglalkoztatnak. Ezt a bázist sem szeretnék veszélyeztetni.

Hirdetés