Hirdetés
Archivum

A Lattes Montpellier nyerte a Francia Kupát:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték Párizsban a Francia Kupa döntõjét. A Lattes Montpellier 67-64-re verte a Nantes Reze gárdáját és ezzel az elbukott bajnoki döntõ után trófeával fejezte be az évet.

Párizsban a Bercy adott otthont vasárnap férfi és a nõi kupadöntõnek. A hölgyeknél a bajnok és Euroliga bronzérmes Bourges már korábban búcsúzott, így a Lattes Montpellier mellett meglepetésre a Nantes jutott a fináléba. A Montpellier a bajnoki döntõt két hazai vereséggel bukta el, így mindenképpen javítani akartak. A Nantes azonban nagyon jól kezdett, az elsõ negyed hajrájában már 7 pontos elõnyben voltak.

A 19-16-ról induló második negyedben a Montpellier 20-19-re fordított másfél perc alatt. A félidõben a 24 pontos Gaelle Skrela vezette alakulat már 32-26-os elõnyben volt. A harmadik negyedben a Montpellier elõnye 39-29-nél érte el a 10 pontot, majd 51-38-nál már 13 egységgel vezettek. A játékrész hajrájában Mircheva 4 pontot szerzett sorozatban és ezzel a záró szakasz 53-42-rõl indult.

A negyedik negyedben a Nantes hosszú hajrát nyitott és 18 másodperccel a lefújás elõtt Gunta Basko két büntetõt dobhatott az egyenlítésért. Ebbõl csak az egyik talált utat a gyûrûbe. Az utolsó támadásnál ismét lett volna esélye egyenlíteni a Nantes-nak, akkor pedig Marielle Amant hibázott. A Lattes Montpellier 67-64-re diadalmaskodott.

Eredmény
Nantes Reze – Lattes Montpellier 64-67

Hirdetés