Hirdetés
Archivum

A Lattes Montpellier otthonában lép pályára a Cegléd:

:

Hirdetés

Szerdán 20 órától az Európa Kupa I-csoportjában a VBW CEKK Cegléd a Lattes Montpellier otthonában lép pályára. Beharangozó.

A VBW CEKK Cegléd az elmúlt két hétben mindkét arcát megmutatta. A Keltern, a Lyon és a Gyõr ellen versenyképes teljesítménnyel, egyre jobban összeálló csapatjátékkal kifejezetten elõremutató volt a csapat formája. A Gyõr ellen megszületett az évad elsõ sikere tétmeccsen. Aztán jött a kozármislenyi vendégjáték, ahol ismét azok a problémák mutatkoztak, amik az évad elsõ heteiben. Nagyon elengedte riválisát a Cegléd. Nem volt összhang a pályán, amit a 15 eladott labda és a mindössze 13 gólpassz jól mutat. Mire felpörgette támadásait a CEKK, már akkora volt a differencia, hogy onnan éles végjátékot kialakítani nem lehetett.

A Lattes Montpellier otthonában óriási bravúr lenne a gyõzelem, de a lyon-i vendégjáték megismétlése reális cél lehet. Akkor a 76-62-es vereség ellenére a jóval erõsebb riválisa otthonában a CEKK jó teljesítménnyel rukkolt elõ. A 9 szerzett labda, a 14 gólpassz, a közel 50%-os mezõnymutató teljesen rendben volt. Egy más lehetõségek mellett, nagyobb célokért küzdõ együttes ellen teher nélkül, bátran, nagyjából ilyen mutatókkal kell játszani. Bízzunk benne, hogy ez Montpellier-ben is összejön. Ugyanígy veszíteni való nélkül lép pályára a magyar együttes. A CEKK számára a hétvégi meccsen látott 15 eladott labda nem fér bele. Egy francia csapat a játékstílusából adódóan ezt könyörtelenül megbünteti. A versenyképesség javítása érdekében szükség lehet több támadólepattanóra. Lyonban és Kozármislenyben is mindössze 7-7 került a statisztikai lapra. Ennek megfelelõen második esélybõl sem születtek pontok.

A csapatbemutatónkban kiemeltük, hogy a Lattes Montpellier extra igazolásokkal és nagy tervekkel kezdte a szezont. Olyan francia válogatott játékosok jöttek hozzájuk, mint Marielle Amant, a Dinamo Kurszkból Hélèna Ciak, a Famila Schio-tól Endy Miyem vagy a Bourges-tól Diandra Tchatchouang. Mellettük a WNBA-bajnok, világbajnoki ezüstérmes ausztrál Sami Whitcomb, Taylor Wurtz és Alix Duchet teszi teljessé a csapatukat. Az Európa Kupában a Lyon-t és a Keltern-t is simán verték. A francia bajnoki tabellát pedig 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel jelenleg vezetik. A statisztikát tekintve a ceglédiekkel való összehasonlításban lényegesen több a lepattanójuk és a gólpasszuk, több pontot értek el gyorsindításukból és a mély keretüknek köszönhetõen a padjuk is jóval eredményesebb. Nem lesz könnyû feladat játszani ellenük.

Hirdetés