Hirdetés
Archivum

A legendáit köszöntötte a Bourges:

:

Hirdetés

Szombaton a Roche Vendée 86-60-as legyõzésével matematikailag is eldõlt, hogy a Bourges zárja az élen a francia alapszakaszt idén. Az este ugyanakkor ezen szép siker mellett másról is emlékezetes marad a nagy múltú francia csapat híveinek.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

A Bourges vezetõi az év elején hirdették meg, hogy létrehoznak amerikai mintára egy „Hírességek csarnokát”, amivel az elmúlt évtizedek nagy sikereiben tevékenyen résztvevõ játékosok elõtt tisztelegnek. Ennek keretében a mezeiket a csarnokban kiállítva idéznék fel a legnagyobb sikereket. A köszöntésre azért ezen a hétvégén került sor, mivel április 9-én lesz a klub második Euroliga gyõzelmének 20. évfordulója. 1998. április 9-én a hazai rendezésû Final Four fináléjában 76-64-re gyõzték le a Pool Getafe gárdáját Odile Santaniello és Eva Nìmcová 21-21 pontjával.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

A szombati köszöntésre Vadim Kapranov, Cathy Malfois, Odile Santaniello, Cathy Melain, Yannick Souvré, Anna Kotocova, Elena Khoudachova, Ilona Korstine, Isabelle Fijalkowksi és Emmeline Ndongue személyében 10 játékost hívtak meg. Közülük Melain, Korstine és Kapranov nem ért rá, a többiek viszont vastaps kíséretében vonulhattak a parkettre. Egy megható videóval idézték fel a legnagyobb sikereket. Nem szabad elfelejteni, hogy a Bourges a Sopron Basket mellett az Euroliga jelenlegi mezõnyének legrégebben versenyben lévõ tagja. A sorozat kezdete óta minden évben el tudott indulni az 1967-es alapítású klub.

A Bourges 13 bajnoki címmel, 9 kupagyõzelemmel rendelkezik. Az Euroligát háromszor nyerték meg, de egyszer-egyszer a Ronchetti Kupában és az Európa Kupában is felértek a csúcsra.

Hirdetés