Hirdetés
Utánpótlás

A legendás irányítóra, Horváth Juditra emlékeznek:

:

Hirdetés

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián: most hétvégén rendezik meg a 3. Horváth Judit Emléktornát.

Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László

Ő az, akit szintén sohasem lehet elfeledni, aki örökre beleírta magát azoknak a szívébe, emlékezetébe, akik ismerték. Horváth Judit a pécsi és a magyar női kosárlabdázás ikonikus alakja, akinek a tiszteletére korábban kétszer már szerveztek emléktornát: 2003-ban és 2004-ben Pécsett válogatott meccsekkel emlékeztek az 1997. szeptember 12-én tragikus hirtelenséggel elhunyt háromszoros magyar bajnok, 67-szeres válogatott irányítóra, a PVSK örökös csapatkapitányára.

Sohasem fogjuk elfeledni, mindig emlékezni fogunk, és mindig emlékezni is kell rá – fogalmazott Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. – Amikor a női válogatott szövetségi kapitánya voltam, kétszer is rendeztek a tiszteletére emléktornát, így ez a mostani lesz a harmadik.

A hétvégi, kétnapos tornán kadett leány csapatok lépnek majd pályára Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A mezőny nemzetközi lesz, hiszen Ninkovics Marija tanítványai, vagyis a házigazdák mellett itt lesz a szlovák Kassa, a bosnyák Banja Luka és a szerb Stara Pazova.

Örülök, hogy a regionális forduló után még egy nemzetközi tornán tudunk játszani, hiszen a külföldi csapatok mindig más játékstílust és kultúrát képviselnek – mondta Ninkovics Marija, az NKA Pécs vezetőedzője. – Nagy megtiszteltetés, hogy a csapatunk képviselheti Akadémiánkat a Horváth Judit Emléktornán. Ehhez méltóan szeretnénk játszani a hétvégén, továbbá fel szeretnénk mérni azt, hogy hol tartunk a felkészülésben. A torna remek lehetőség arra, hogy tovább csiszoljuk játékunkat az októberben kezdődő bajnokságig.

A 3. Horváth Judit Emléktorna programja:

Szeptember 14., szombat

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kassa (10.00)

Stara Pazova–Banja Luka (12.00)

Kassa–Stara Pazova (17.00)

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Banja Luka (19.00).

Szeptember 15., vasárnap

Kassa–Banja Luka (10.00)

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Stara Pazova (12.00)

Forrás: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sajtóközlemény

Hirdetés