Hirdetés
USA

A legfontosabb az egészség Phoenix-ben:

:

Hirdetés

Javában zajlanak az edzések a Phoenix Mercury gárdájánál. Az elmúlt két európai évadot az Aluinvent DVTK-nál töltő Shatori Walker-Kimbrough már június vége óta dolgozik az együttesnél.

A phoenix-i klub stábja minden részletre kiterjedő edzéstervet dolgozott ki.

Senki nem lesz csúcsformában a szezon elején. Oda kell figyelnünk arra, hogy nagyon okosan építsük fel az edzéstervet, hogy minimalizáljuk a sérülésveszélyt. A legfontosabb, hogy egy sérülésektől mentes egészséges csapattal kezdhessük meg az évadot.

nyilatkozta Sandy Brondello vezetőedző az ABC-nek.

A WNBA szezonja július végén rajtol a floridai Bradenton-ban található IMG Academy edzőközpontban. Minden gárda 22 mérkőzést vív az alapszakaszban. Több csapat kerete változott az elmúlt napokban, de a Mercury-tól mindenki vállalta a szereplést a tömbösített szezonban.

Shatori Walker-Kimbrough toronymagasan a legjobb alapszakaszát zárta 2019-ben. 34 mérkőzésen 17.1 percet átlagolt, 6.7 pontot, 1.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt elérve. Kilenc perccel töltött többet a pályán és kétszer annyi pontot jegyzett meccsenként az alapszakaszban, mint 2018-ban.

Hasonlóan értékes teljesítményre számítanak Walker-Kimbrough-tól a Mercury-nál, hiszen több télen távozó klasszist is pótolni kell a klubnál. A tengerentúli szakírókat éppen emiatt osztja meg, hogy a Mercury mire lehet képes a következő évadban. Az ESPN legutóbbi erőssorrendjében ugyan egy helyet előre léptek, de még így is a csak a 6. helyre teszik őket.

A bizonytalanságot fokozza, hogy semmit nem kommunikál a klub azzal kapcsolatban, hogy Diana Taurasi milyen állapotban van. Ráadásul nagy kérdés, hogy DeWanna Bonner, Briann January és Leilani Mitchell eligazolása után a rutinosabb új érkezők mire lehet lehetnek képesek. A vezér szerepét Skylar Diggins-Smith veheti át, míg  Walker-Kimbrough mellett Bria Hartley, Jessica Breland vagy éppen Kia Vaughn is minőségi perceket kell, hogy hozzon.

Képriport

Hirdetés