Hirdetés
Archivum

A légiósok nyerték az olasz All-Star gálát:

:

Hirdetés

Kedden este rendezték Olaszországban a nõi kosárlabda All-Star gálát. Egy szórakoztató találkozón az újjáformálódó olasz válogatott 68-54 arányú vereséget szenvedett.

Annyiban párhuzamba állítható a parmai gála a szombati lengyelországi hasonló rendezvénnyel, hogy a hazai oldalon itt is most játszotta elsõ mérkõzését az átalakuló nemzeti csapat.

Az új szövetségi kapitány Roberto Ricchini – aki egyben a Taranto edzõje is – a fiatalítás híve, így már a gálán is egy „vegyes” keretet küldött a pályára. A gárdában az elmúlt években sok nagy csatát megélt – és válogatott szinten az EB-selejtezõk során csõdött mondó – játékosok mellett az U20-as korosztály legjobbjai is helyet kaptak.

Bár az elõzmények hasonlóak voltak, az olasz gála jóval lazábbra sikeredett, mint gdyniai társa. Három negyeden át fej-fej mellett haladtak csapatok és 30 perc után 44-43-ra vezettek az olaszok. A negyedik negyedben azonban egy felforgatott összeállításban a hazaiak mindössze 10 pontot szorgoskodtak össze, miközben a triplákat könnyedén szerzõ légiós válogatott 21 egységig jutott. A vége ennek megfelelõen 68-54 lett.

A Valentin napi “szivecskés” gála legértékesebb játékosa (MVP) a 17 pontig jutó Kia Vaughn lett, míg az olasz válogatott legjobbjának a 20 pontos Raffaella Masciadrit választották a szakemberek.

„Ahogy ma este is látható volt, még épül a válogatott. A szakmai stábbal azon dolgozunk, hogy az Európa-bajnoki selejtezõkre legyen egy stílusa ennek a csapatnak. Mindenkinek jut hely, rutinos és fiatal játékosnak egyaránt, szeretnénk ha kiegészítenék egymást.” – mondta a lefújás után a RAI televíziónak Roberto Ricchini, majd hozzátette: a találkozó véleménye szerint kiváló reklám volt a nõi kosárlabdának.

Eredmény
Olaszország – All Star válogatott 54-68

Hirdetés