Hirdetés
Archivum

A legjobb négy között zárt Lengyelországban a 3×3-as U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a lengyelországi £omianki városában rendezett rangos 3×3-as U18-as felkészülési torna. A június elején Mongóliában megrendezésre kerülõ korosztályos Világbajnokságra készülõ U18-as válogatottunk a negyedik helyen zárt.

Fotó: pzkosz.pl

Fotó: pzkosz.pl

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, Földi Attila együttese Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter összeállításban utazott Lengyelországba. A csapat a torna szombati játéknapján két gyõzelmet és két vereséget jegyzett.

Fotó: pzkosz.pl

Fotó: pzkosz.pl

Vasárnap elõbb a csoportmeccsek utolsó fordulóját rendezték. Ebben a magyar lányok 20-11-re alulmaradtak Lengyelország “1”-es számú alakulatával szemben. Ennek megfelelõen a mieink az összesített tabellán az 5. helyen végeztek és így az egyenes kiesés szakaszban a legjobb négy közé jutásért ismét a lengyelek “1”-es csapata volt a rivális. Nagy csatában, kiélezett küzdelem sikerült visszavágni 12-11-es bravúrral.

A házigazda elleni szép sikert követõen jöhetett az elõdöntõ. A csoportkört veretlenül nyerõ – késõbbi gyõztes – francia “2”-es csapat volt az ellenfél. A rivális érvényesítve fizikális fölényét 22-9-re múlta felül válogatottunkat. Földi Attila a helyszínrõl elmondta lapunknak, hogy a találkozón betörték Varga Eszter orrát. Ezt követõen végig 3 fõvel szerepelt a magyar csapat. Eszter játéka sajnos Világbajnokságon is kérdésessé vált.

A bronzmeccsen az ukránokkal szemben maradtak alul a mieink 16-14 arányban, így a 4. helyet szerezték meg.

Gratulálunk a hétvégi szerepléshez és sok sikert kívánunk a Világbajnokságon!

Fotó: pzkosz.pl

Fotó: pzkosz.pl

Hirdetés