Hirdetés
Magyarország

A legjobbakat díjazta a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség:

:

Fotó: Jóna István / ZTE NKK

Hirdetés

Az elmúlt héten a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség harmincadik alkalommal díjazta a megyei kosárlabda élet legjobbjait. Rendhagyó módon ezúttal a 2020/21-es bajnoki szezonra osztották ki a díjakat – olvasható ZTE NKK hivatalos honlapjának tudósításában.

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a járványnak a város sportjára gyakorolt hatásairól beszélt. Elmondta, hogy az önkormányzat elkészített egy sportkoncepciót, amely az egyéni és a csapatsportágak jövőjét, támogatási rendszerét érinti. Infrastrukturális fejlesztéskén a 20 milliárd forint beruházásból megvalósuló multifunkciós sport és rendezvénycsarnokot hozta példának.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy rendkívül stresszes szezont hagyunk mögöttünk, melyben szinte egyedüliként a teremsportágak közül minden egyes bajnokságot végigjátszottak.

A köszöntők után a díjátadó következett.

A ZTE NKK csapatából az elmúlt szezonban kiemelkedően teljesítő bosnyák irányítót, Miljana Dzombetát választották a legjobb felnőtt játékosnak. Mili nemrég a bosnyák válogatottal az EB-n az ötödik helyig menetelt. A díjátadón sajnos nem tudott részt venni – fogalmaz a ZTE NKK hivatalos honlapjának tudósítása.

A 2020/21-es szezonban a legjobb női utánpótlás játékos díjat Baa Dominika (a Kanizsai Vadmacskák SE) kapta. Legjobb férfi utánpótlás játékosnak Simó Bencét, a (ZTE KK) választották. Legjobb felnőtt férfi játékos Szabó Zsolt (ZTE KK) lett, míg a Megyei Bajnokság legjobbja Lovas Dávid (Kanizsa KK). A legjobb edzőnek járó díjat a ZTE KK U14-es csapatával ezüstérmet szerző Németh Csabát választották. A Kosárlabdáért Zala Megyében díjban Dr. Kardos Csaba és Hodola Richárd részesült.

Zárásként Téczeli Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője és Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárszövetség ügyvezetője adta át Dr. Villányi Antal elnöknek a gyémánt diplomáját és köszöntötték fel közelgő születésnapja alkalmából.

Hirdetés