Hirdetés
Európa

A legkisebb rossz rengeteg kérdőjellel:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztja és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. A döntést a Francia Kosárlabda Szövetség elnöke Jean-Pierre Siutat és Valérie Garnier szövetségi kapitány is kommentálta.

Franciaország speciális helyzetben van, mivel 2021 nyarán Spanyolországgal közösen női kosárlabda Európa-bajnokságnak ad(na) otthont és 2024-ben Párizsban lesz a következő olimpia.

Elsősorban a sportolóink egészsége volt szem előtt. A kosárlabdának és a legtöbb csapatsportnak 2021 nyarán nyitott versenyablaka van. Ugyanakkor az NBA-vel, a WNBA-vel, az európai klubsorozatokkal és a nemzeti bajnokságokkal való összehangolhatóságának nehézsége szempontjából még mindig a legkisebb rossz megoldás született. Előbb a FIBA-val, majd a FIBA Europe vezetőivel és a FFBB képviselőivel is videó-konferenicánk lesz. Rajtunk áll, hogy miként alakítjuk a felkészülést a versenyekre és a lekötött rendezvények előkészületeit.

– mondta Jean-Pierre Siutat.

Valérie Garnier pedig elsősorban azt emelte ki, hogy a bejelentés eddig inkább kérdőjeleket hagyott maga mögött. “Beszéltem a játékosokkal és nagyon sok kérdésük van. Ettől függetlenül ez egy jó döntés. Az edzői szakma mindig is az alkalmazkodásról szól. Most ráadásul sokkal több forgott kockán, mint a sportszakmai kérdések.” – összegzett az edzőnő.

Fotó: FIBA.Basktball

Hirdetés