Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

A legmagasabb szintű rehabilitációnak köszönhetően léphetett pályára az NKA Universitas PEAC csapatkapitánya:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Szenzációs győzelmet aratott kedd este az NKA Universitas PEAC a DVTK ellen. A bajnoki (egyik) hőse a pécsiek csapatkapitánya, Sarok Nikolett volt, aki öt triplát dobott, hármat a legélesebb szituációban, a hosszabbításban! Három nappal a mérkőzés előtt még az is kérdéses volt, hogy játszhat-e, de a Rátgéber Kosárlabda Akadémia nemzetközi szintű felszereltségének, kiváló szakembergárdájának köszönhetően hátsérülése utáni rehabilitációja olyan sikeres volt, hogy csapata vezére lehetett a pályán.

Manapság azok vannak lépéselőnyben, azok kerülnek nyerő helyzetbe, akik professzionálisan végzik a rehabilitációt. Minél előbb diagnosztizálják a sérülést, minél előbb felépül és visszatér a pályára egy játékos, továbbá minél hamarabb kipiheni a fáradtságot, annál ütőképesebb és eredményesebb a klubja, a csapata! Aki a rehabilitációval időt nyer, az meccset, bajnokságot nyer!

Az NKA Universitas PEAC csapatára nagyon kemény mérkőzés várt kedden a DVTK-val szemben. A miskolciak a második fordulóban idegenben verték felettébb magabiztosan (92-78-ra) a Győrt, jelezve, hogy sokra hivatottak ebben a szezonban. Aztán a Lauber Dezső Sportcsarnokban óriási csatában, hosszabbításban (84-78) a pécsiek kerekedtek felül, amivel bizonyították, hogy hatalmas potenciál van bennük!

Pedig nem voltak jók az előjelek. Az előző meccsen, az ELTE BEAC Újbuda ellen sérülés miatt nem játszhatott Kiss Virág és Tyaunna Marshall sem, ráadásul rajtuk kívül sérüléssel bajlódott a DVTK-val szembeni rangadó előtt Nikola Dudásová és Sarok Nikolett is. Létfontosságú volt, hogy rehabilitációjuk gyors és sikeres legyen!

Az volt, hiszen mind a négyen pályára léptek: összesen 43 pontot szereztek. Sarok Niki egymaga 16-ot dobott, köztük öt triplát, amiből hármat a legélesebb helyzetben, a ráadásban vágott be. Ha ő akkor nincs, nem nyer az NKA Universitas PEAC!

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Óriási szükség volt tehát a csapatkapitányra, akinek a kiváló, ponterős teljesítménye a csoda kategóriájába tartozik az előzmények ismeretében.

A mérkőzés előtti napokban olyan hátfájdalommal küzdöttem, hogy az egyik edzés végén el is sírtam magam. Nagyon el voltam keseredve, hiszen nemrég épültem fel a bokasérülésemből, most pedig jött a következő baj. Fájdalomcsillapítókkal talán pályára tudtam volna lépni, de biztosan nem tudtam volna olyan teljesítményt nyújtani, amilyet végül sikerült.

– mesélte Sarok Niki

Az NKA Universitas PEAC csapatkapitányának esetében „összekapcsolódtak a karikák”, megvalósult az elitképzés szakmai része, az az összefogás, együttműködés, együtt gondolkodás, amelyre a sikerek érdekében feltétlenül szükség van! Mindez jól példázza, hogy mire képes a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, milyen kifogástalan feltételeket biztosít az utánpótláskorú és a felnőtt játékosok számára egyaránt, milyen magas szintet képvisel a felszereltsége, a szakembergárdája.

Sarok Niki mielőbbi rehabilitációja érdekében megkértem az Akadémia férfi szakágában dolgozó kollégámat, Nikola Dukanacot, aki hátsérülések esetén nagyon hatásosan alkalmaz manuálterápiát, hogy segítsen. Azonnal elkezdte a kezelést, aminek az eredményét már tudjuk.

– fogalmazott Akadémiánk női szakágának fizioterapeutája, Igor Kovacic. “A kétszer másfél órás kezelésnek, és a mérkőzés előtti bemelegítésnek köszönhetően Sarok Niki fájdalmai eltűntek – csak arra kellett koncentrálnia, amire a leginkább kell ilyen szituációban: a játékra! A Nikola Dukanac által alkalmazott manuálterápia, valamint azok a modern eszközök, amelyeket hasonló sérülések esetén Rátgéber Kosárlabda Akadémia fizioterapeutái használhatnak (például a 3 teslás magas frekvenciájú mágnes, a THEAL lézerterápia, és a TCare), együttesen azt eredményezték, hogy az NKA Universitas PEAC egyik kulcsjátékosa a vártnál sokkal hamarabb felépült, és fájdalommentesen játszhatott ezen a nagyon fontos mérkőzésen. Sarok Niki mentális ereje nélkül a DVTK elleni győzelem biztosan nem születhetett volna meg!

Az ő példája csak egy a sok közül. A Rátgéber Kosárlabda Akadémián óriási hangsúlyt fektetnek a rehabilitációra, a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre – enélkül ma már elképzelhetetlen a minőségi utánpótlásképzés. Amikor nemrég vendégül látták a Real Madridban kosárlabdázó Hanga Ádámot, az antigravitációs futópad, a hiperbárikus kamra láttán megjegyezte, hogy ilyen eszközöket euroligás kluboknál sem mindig lát. Hasonló véleményt fogalmazott meg Dávid Kornél, az NBA-t is megjárt korábbi kosarasunk, akit szintén lenyűgöztek a látottak.

És ez még csak a kezdet! A közelmúltban megkezdődtek a tereprendezési munkálatok az Akadémia tőszomszédságában: az ide megálmodott Sportrehabilitációs és Diagnosztikai Központ óriási segítséget jelenthet majd a kosárlabda számára, a sportág rengeteget profitálhat belőle. A központban természetesen nem csak a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendékei kaphatják meg a legmagasabb szintű ellátást, hanem a magyar felnőtt, illetve korosztályos válogatott játékosok is!

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés