Hirdetés
Archivum

A legnagyobb presztízscsata jön a Török Kupában:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a Kayseriben zajló Török Kupa nyolcas döntõjének fináléjára, melyben a Fenerbahce és a Galatasaray csap össze. Ismét óriási csatára van kilátás.

Fotó: TBF

A két klub örök rivalizálását nem kell bemutatni az olvasóinknak, mint ahogy azt sem, hogy bombaerõs keretekkel dolgoznak mindkét oldalon. Idén már ötször találkoztak, a szezon elején az Elnöki Kupa döntõjében, kétszer a bajnoki alapszakaszban és kétszer az Euroliga alapszakaszában. A pályán négy meccset nyert a Fenerbahce és egyet a Galatasaray. Ugyanakkor azt az egy Galata gyõzelmet is 20-0-val a Fener kapta, játékengedéllyel kapcsolatos problémák miatt.

A nagy rivalizálásban most tehát valamivel a Fenerbahce jár elõrébb. Többet tudtak áldozni a játékoskeretre és ez meg is látszik az eredményeiken. A Jekatyerinburg mellett az Euroliga favoritjáról beszélhetünk. Emellett vezetik a bajnokságot és a szombati döntõ legnagyobb esélyesei is.
 

A kupa fináléját felvezetõ sajtótájékoztatón mindkét szakvezetõ hangsúlyozta: annyira jól ismeri egymást a két csapat, hogy igazán újat nem tudnak egymásnak mutatni. Sokkal inkább a pillanatnyi forma, a motiváció és a mentális frissesség dönthet. A Fener idén több klasszissal dolgozik, de legalább ekkora erõsítés George Dikeoulakos visszatérése a kispadra, aki remekül gazdálkodik az erõforrásokkal. Minden beharangozó kiemeli, hogy régen volt a tavasz kezdetén ennyire jó állapotú a Fener kerete. Mi Allie Quigley szereplésére koncentrálunk a cikkeinkben, de a társai is hasonlóan jó formában vannak.

Ettõl függetlenül a trófea sorsa egy meccsen dõl el és itt a hátrányát tudja ellensúlyozni a Galatasaray. A kezdõjük nekik is kiemelkedõ klasszisokból áll, Alben extra formát mutat és a WNBA tavalyi legjobb újonca Jewel Loyd is jól mutatkozik be Európában. Wauters érkezésével pedig a palánkok alatt is erõsödtek. Ráadásul a Galatasaray-nak ez az igazi esélye egy trófeára idén, az Euroligában a Jekatyerinburggal negyeddöntõznek, a bajnokságban pedig vélhetõen a döntõbe jutásért is keményen meg kell dolgozniuk.

Hirdetés