Hirdetés
Európa

A legtöbb csapatot nevező nemzetek között szerepel Magyarország:

:

Hirdetés

Ahogy arról lapunkban is nagy terjedelemben beszámoltunk, kedden kihirdették a FIBA európai női kupasorozatainak mezőnyét. Az Euroligába 20 csapat nevezett, míg az Európa Kupa rendszerében 57+4 gárda lesz érdekelt. Nézzük, hogy nemzeteként minkét oszlik meg a résztvevők sora.

A legtöbb csapatot Franciaország, Spanyolország és Törökország nevezte. Ezen három nemzet 8-8 alakulattal képviselteti magát a nemzetközi porondon. Három Euroliga és öt Európa Kupa nevezőjük van. Őket követi Oroszország hét nevezővel, majd hazánk következik hat együttesel.

Mint ismert, Magyarországról a Sopron Basket az Euroliga főtábláján, az Atomerőmű KSC Szekszárd a sorozat selejtezőjében vesz részt. Az Európa Kupa főtábláján szerepel az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és az Aluinvent DVTK, míg a selejtezőben a Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs lesz érdekelt.

Folytassuk a sort, Olaszország, Belgium és Lengyelország öt-öt, Görögország négy alakulattal vág neki a nemzetközi kupaküzdelmeknek. Csehország három, Szlovákia és Izrael kettő-kettő együttessel sorakozik fel.

A fentebb megnevezett nemzetek mellett Lettország, Románia, Fehéroroszország, Ukrajna, Szerbia, Svédország, Svájc, Németország, Portugália, Luxemburg, Nagy-Britannia, Izland és Norvégia egy-egy csapatot delegál.

Az Euroliga mezőnyben 10 nemzet, az Európa Kupában rekordszámú 23 nemzet képviselője mutatja meg magát.

Hirdetés