Hirdetés
Archivum

A lehetõ legkisebb különbség Oroszországban:

:

Hirdetés

Az Orosz Bajnokság hétvégi fordulójában a Jekayterinburg az Orenburg otthonában lépett pályára és nyert 1 ponttal, míg a Szpartak Moszkva a Kurszkot gyõzte le nagyon simán.
 

A 17. forduló slágermeccse a Jekatyerinburg orenburgi fellépése volt. A két csapat január végén izgalmas kupadöntõt vívott egymással és bár azóta az Orenburg kerete átalakult, kiélezett csatára lehetett számítani. Az elsõ negyedben ez igazolódott is. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyszer ugyan 5 ponttal megléptek a vendégek, de végül 14-17-es állás mellett érkezett el az elsõ kisszünet.

A második periódus is hasonlóan alakult, ismét megugrott a különbség, igaz 5 pontnál jobban nem tudott elszakadni Gundars Vetra együttese, majd felzárkózott az Orenburg. Az utolsó percre fordulva nemcsak egyenlítettek a hazaiak, de 32-28-re vezettek már. A szünetben végül 32-30 állt az eredményjelzõn.

A harmadik periódust jól kezdte az Orenburg és Tina Charles vezetésével 40-35-ös elõnyre tettek szert. Ezek a mérkõzés szempontjából fontos pillantok voltak, közel 3 percig pontképtelennek bizonyult a Jekatyerinburg, ráadásul labdákat is adtak el, de nagyobb elõnyt nem tudtak kiharcolni a hazaiak. A negyedik etap 47-47-rõl indult.

Az utolsó szakaszban elképesztõen nagy küzdelem zajlott, minden labdáért megharcoltak a csapatok. Ahogy teltek múltak a percek úgy érvényesült a Jekatyerinburg fölénye és ha 3 pontnál negyobb differencia nem is alakult ki, de mindig lépéselõnyben voltak. Az utolsó percbe 61- 64-es vendég vezetésrõl fordultak a felek. 8 másodperc volt vissza, amikor Parker egy triplakísérlet közben személyi hibát vétett Veramejenka ellen. A fehérorosz játékos három büntetõt dobhatott melyek értékesítésével jöhetett volna a hosszabbítás. Veramejenka azonban egyet kihagyott, így 63-64-re nyert a Jekatyerinburg.

A gyõztes csapat legjobbjai a 15 pontos Parker és a 14 pontos Gruda voltak. A másik oldalon a 19 pontos Tina Charles remekelt.

A Szpartak Moszkva magabiztosan verte a Kurszkot. Pokey Chatman együttese a harmadik negyedben 11 pontot vert riválisára és végül 72-54-re behúzta a találkozót.

Eredmények

Szpartak Moszkva Vidnoje – Dinamo Kurszk 72:54
Nagyezsda Orenburg – UMMC Jekatyerinburg 63:64
Szpartak Noginszk – Szpartak Szentpétervár 56:91
Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 80:78 h.u.
Dinamo Moszkva – Vologda-Сhevakata 81:84

A bajnokság állása /élmezõny/

1.UMMC Jekatyerinburg 17/0
2.Szpartak Moszkva Vidnoje 14/2
3.Orenburg 12/5
4.Kurszk 10/7
5.Vologda 9/8

Hirdetés