Hirdetés
Archivum

A lélektelen Pécs vereséget szenvedett Gyõrben:

:

Hirdetés

3 komment

A magabiztos elõny tudatában akarat nélkül játszó MiZo Pécs 2010 csapatát a kiesés szele is megérintette a Magyar Kupa negyeddöntõjének gyõri visszavágóján, ahol végül a hazaiak 14 ponttal bizonyultak jobbnak.

Igen egyértelmû 36 pontos elõnnyel utazott a MiZo Pécs 2010 Gyõrbe. A nagy különbség ellenére mindkét szakmai stáb próbálta motiválni a játékosait. A gyõrieknél Tapodi Péter vezetõedzõ gyõzelmet kért lányaitól, míg pécsi kollégája a légiósait kívánta tesztelni. Fûzy Ákos abban a kérdésben szeretett volna dûlõre jutni, hogy melyik vendégmunkás játékára ne számítson a rájátszásban.

Már a feldobás pillanatától kezdve rányomta a bélyegét a csütörtöki nagy különbség a találkozóra. Az elsõ percekben 10 muszájból kosárlabdázó hölgyet láthatott a gyõri publikum. A hazaiak azonban hamar megéreztek, hogy ellenfelük fejben nincs a pályán, így a második negyedre fokozták az iramot Djelmisék. Englert, Radunovic és Djelmis találataival elõbb 7, majd 10 pontosra növelte elõnyét a hazai gárda. Az elsõ félidõ végén Radunovic duplája után pedig már 14 pontos különbséget jegyezhettünk fel.

A szünetben mindenki az várta, hogy Fûzy Ákos hamar rendet tesz lányai fejében, de ez nem így történt. A mélypont még csak ezután következett…

A harmadik negyed elején egy felpörgött Gyõr futott ki a pályára és amikor 2 perc játék után Englert Orsolya duplájával 46-23-ra módosult az állás, Fûzy Ákosnak idõt kellett kérnie. Ekkor a játék képében még nagyobb hazai elõny is benne volt és ha a 34 pont nem is forgott veszélyben, a MiZo saját hagyományaihoz méltatlanul pattogtatott, így jogos volt a pécsi mester felszólalása.

A folytatásban megemberelte magát a címvédõ és a negyedik negyedben nyújtott teljesítményének köszönhetõen a vége „csak” 65-51-es gyõri siker lett.

A Pécsnél siralmas teljesítményt nyújtott a három idegenlégiós Krnjic, Mazzante és Quigley. Nem lehet szó nélkül Mazzante öt pontja és a lélektelen produkciója mellett. A magyar bajnokság legnagyobb nevû légiósa nem tud formába lendülni a baranyai megyeszékhelyen és ebben formában nem tud érdemben hozzátenni csapata teljesítményéhez.  A Pécsnél hétfõ este csak Iványi Dalma és a Bujdusó Nóra emelhetõ ki, a rutinos irányító ismét példát mutatott küzdeni tudásból, míg Bujdosó pontosan célzott és 16 pontjával csapata legeredményesebb játékosa lett.

A másik oldalon Englert, Radunovic, Djelmis és Fürész Dia is kétszámjegyû pontot ért el. A találkozóból messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni, de az ismét bebizonyosodott, hogy a Gyõr, ha nagyobb nevû ellenfele nem megfelelõ hozzáállásban lép pályára, könyörtelenül ki tudja használni az adódó lehetõségeket.

A MiZo játékára nem lehet szavakat találni. A Pécs az elmúlt 15 évben többször is játszott rosszul, de lélektelenül tegnapig egyszer sem…

Eredmény

SEAT-LAMI VÉD GYÕR–MIZO PÉCS 2010 65–51 (13–13, 24–10, 18–13, 10–15)

Hirdetés