Hirdetés
Magyarország

A lelkeknek jót tett és támadójátékban is lépett előre a Sopron:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A Sopron Basket sikerét hozta a 2023-as Killik László Női Magyar Kupa. A négyes döntőben a soproniak előbb a Győrt 87-68-ra verték, míg a döntőben a PEAC gárdáját 89-46-ra múlták felül. A finálét követően Gáspár Dávidot, a Sopron Basket vezetőedzőjét kérdeztük.

A nagy márciusi feladatokat felvezető átfogó beszélgetést azzal a kérdéssel zártuk, hogy mit jelent a Sopron számára a Magyar Kupa. A döntő után ugyanezzel kezdeném: mit jelent a Sopron Basket számára az idei Magyar Kupa?

A tavalyi elveszített kupadöntő után szerettük volna visszahódítani a trófeát. Óriási elánnal, akarattal vetettük bele magunkat a küzdelembe. A két nap játékát tekintve nagyképűség nélkül bátran kijelenthetem, hogy megérdemelten szereztük vissza a kupát.

Jól játszott a csapat. Igazi csapatjátékot mutattunk támadásban is. Védekezésben szintén jól teljesítettünk. Ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy visszatért hozzánk a kupa.

Miben tudott a legtöbbet előre lépni a csapat a négyes döntő alatt?

Voltak olyan periódusok, ahol kifejezetten koncentráltak voltunk taktikai tekintetben. Gondolok arra, hogy például a támadóidő lejárta előtt hogyan hajtottunk végre védekezéseket vagy a bónusz előtt hogyan használtuk el a faultokat. Ezekkel korábban problémák voltak. Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a támadójátékunk lépett előre.

Mindkét találkozón átléptétek a 85 szerzett pontot. Nagyon kellett ez.

Abszolút. Nyilván kosárra játsszák ezt a játékot és minden játékosom szeret is pontot szerezni. Amellett, hogy megértették a védekezés értékét, fontosságát, de azért ettől szép ez a játék.

Lehet ebből következtetést levonni a kedden kezdődő Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntőre? Adhat egy kis lendületet?

Én bízom benne, hogy igen. Nyilván másként működik, mind a védekezés, mind a támadójáték egy olyan magasabb szintű, magasabb minőséget képviselő csapat ellen, mint a Fener. Azt majd testközelből fogjuk megérezni, hogy miként működik az, ami ebben a két-három napban és a meccseken rendben volt.

Az tény, hogy a lelkeknek jót tett. Bízom benne, hogy ad egy kis önbizalmat, magabiztosságot. Mint minden mérkőzés előtt, ezúttal is azzal a céllal megyünk, hogy nyerjünk. Másként nem is lehet. Meglátjuk, hogy mire jutunk majd.

Hirdetés