Hirdetés
Európa

A lett, észt, litván liga négyes döntőjét rendezik a hétvégén:

:

Hirdetés

A hétvégén kerül sor Rigában a lett, észt, litván közös bajnokság, a Douglas Baltijas Basketbola līga négyes döntőjére. A nagy favorit a TTT Riga.

Az elődöntők párosításai
TTT Rīga – SBK Liepāja/LSSS
Kibirkštis MRS – Kauno Aistes-LSMU

A TTT Riga úgy érkezik a négyes döntőre, hogy a Sopron Basket csapatához hasonlóan az Euroliga 14. fordulójában nem utazott el Ljubljanába a Reyer Venezia elleni találkozóra. Ezért ugyanazokat a szankciókat szenvedte el, mint a magyar csapat és nem tudja folytatni nemzetközi porondon. Maradtak számukra a hazai sorozatok, amelyekben kiemelkednek a mezőnyből és toronymagas favoritok. A közös bajnokságban is veretlenül jutottak el a legjobb négy közé. Több, mint 97 pontot átlagoltak a 14 mérkőzésükön. Az elődöntőben a Liepaja lesz a Riga ellenfele. Sérülésekkel tarkított, hullámzó szezonjuk van, 5 győzelemmel és 9 vereséggel fordulnak a négyes döntőhöz. Nekik már az óriási siker, hogy eljutottak idáig.

A másik ágon Kibirkštis MRS – Kauno Aistes-LSMU csata lesz a fináléért. A Kibirkštis bizakodva készülhet a Final Four küzdelmeire. Az egyetlen csapat a mezőnyben, akik 10 pont alatt tudták tartani a vereségüket a Rigával szemben. Eddig 11 győzelmük van idén a sorozatban, szeretnének döntőbe jutni és ott megszorongatni a riválisukat. A Kaunas friss litván kupagyőztes, így komoly sikerélménnyel a hátuk mögött léphetnek pályára a négyes döntőben.

Hirdetés