Hirdetés
Archivum

A listavezetõk vereséggel kezdtek, Delle Donne 34 pontig jutott:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra öt mérkõzéssel indultak újra a WNBA küzdelmei az olimpiai szünetet követõen. A szezon elsõ felének kiemelkedõen két legjobb csapata a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks sem tudott nyerni.

A Lynx 84-80-as vereséget szenvedett a Connecticut Sun alakulatától. A Sun a félidõben 9 ponttal vezetett, de a harmadik negyedet 10 ponttal megnyerve fordított a Lynx. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül az utolsó percbe érkezve Seimone Augustus duplájával lett 80-80, de az utolsó találatokat Jasmine Thomas és Alex Bentley révén a Sun jegyezte.

A Seattle Storm Sue Bird öt triplájával 79-72-re gyõzte le a Los Angeles Sparks együttesét. A Storm már az elsõ negyedben 9 pontos elõnyt épített fel. Ezt követõen a Sparks többször is felzárkózott, de végig a Seattle vezetett. Az utolsó negyednek 11 pontos elõnnyel futott neki a Storm és Nneka Ogwumike hiába jutott egymaga 15 egységig a záró szakaszban, fordítani a Sparks nem tudott.

A Chicago Sky a 34 pontot szerzõ Elena Delle Donne kiemelkedõ egyéni teljesítményével 90-82-re múlta felül az Atlanta Dream együttesét. A 31-18-as harmadik negyed döntött a felek között. Allie Quigley mindössze két és fél percet töltött a pályán.

A játéknap többi mérkõzését tekintve meglepetésrõl nem számolhatunk be. A New York Liberty 84-77-re verte a San Antonio Stars-t. A Liberty színeiben visszatért súlyos térdsérülése után Epiphanny Prince. A Phoenix Mercury pedig 98-72-re kiütötte a Dallas Wings-t.


Eredmény

Minnesota Lynx – Connecticut Sun 80-84
New York Liberty – San Antonio Stars 84-77
Atlanta Dream – Chicago Sky 82-90
Dallas Wings – Phoenix Mercury 72-98
Los Angeles Sparks – Seattle Storm 72-79

Hirdetés