Hirdetés
Európa

A litván szupertehetség történelmi debütálása:

:

Hirdetés

Minden selejtező-sorozatnak megvan a maga története, ami nagy médiafigyelmet kap. Női kosárlabdában idén ez egyértelműen Juste Jocyte debütálása.

A litvánok jelenlegi legnagyobb tehetsége 2005. november 19-én született. Juste Jocyte így majd jövő héten ünnepli 14. születésnapját. Csütörtökön azonban Albánia ellen pályára lépett a felnőtt válogatottban és ezzel minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki egy Eb-selejtező mérkőzésen szerepelt.

Juste Jocyte Albánia 108-43-as legyőzése során közel 10 percet töltött a pályán és 4 pont, illetve 3 gólpassz került a neve mellé. A névjegyét a rendkívüli adottságokkal rendelkező fiatal a nyári U16-os Eb-n már letette, amikor döntőbe vezette Litvániát és az All-Star ötösbe is beválasztották.

Fotó: FIBA.Basketball

“Még soha nem játszottam ennyi ember előtt és extra felelősséget éreztem amiatt, hogy ez a felnőtt válogatott tétmérkőzése és nem a korosztályos csapat. A csapattársaim végig támogattak és ezért nagyon hálás is vagyok nekik. Komoly segítséget jelentett.” – mondta Jocyte a meccs utáni sajtótájékoztatón, ahol az első felnőtt pontjáról is kérdeztek.

“Eldobtam a labdát. Nem tudtam mi lesz, de végül bement és utána egy kicsit már nyugodtabb voltam.” – fogalmazott a fiatal tehetség, aki elhagyja hazáját. Franciaországban az LDLC Asvel Feminin Akadémiáján folytatja. Személyesen Tony Parker hívta Lyonba a klubhoz, ahol kiváló kezekbe kerül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Time has come for a new chapter?

Baby-face Assassin (@jocyteee) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés