Hirdetés
Európa

A litvánok fiatal tehetsége Franciaországban is történelmet írt:

:

Hirdetés

A novemberi Eb-selejtezők során már történelmet írt a litván Juste Jocyte, miután a legfiatalabb játékos lett, aki a FIBA felnőtt válogatott versenyrendszerében pályára lépett. A hétvégén újabb mérföldkőhöz érkezett a pályafutása.

Jocyte november 19-én töltötte be 14. életévét. Számára az Eb-selejtezők után egy új fejezet kezdődött, hiszen Franciaországba az LDLC Asvel Feminin Akadémiájára került, ahol a novemberi válogatott program után kezdte meg a munkát. Személyesen Tony Parker hívta Lyonba a klubhoz és a francia együttesnél hosszú távon számolnak.

A Lyon-t komoly sérüléshullám érte el. Alysha Clark mellett a hétvégi bajnokira a Hainaut Basket ellen Clarissa Dos Santos-t sem nevezhették. A szakmai stábjuk így berakta a keretbe Juste Jocyte-t, aki a mérkőzés hajrájában a Lyon magabiztos 76-60-as vezetésénél pályára is léphetett.

Juste Jocyte 14 évesen és 19 naposan a francia élvonal történetének legfiatalabb játékosa lett, aki tétmeccsen bemutatkozhatott.

Az eddigi csúcstartó a 2014/2015-ös évadból Carla Bremaud, aki 14 évesen, 11 hónaposan és 23 naposan kapott lehetőséget a bizonyításra.

A statisztikáit nézve Jocyte 2 perc 28 másodpercet töltött a pályán a 79-66-os siker alkalmával. Végül egy lepattanót gyűjtött és egy mezőnykísérlete volt.

Hirdetés