Hirdetés
Archivum

A Los Angeles Sparks bravúrja a Minnesota otthonában:

:

Hirdetés

Szombaton este egy mérkõzést rendeztek a WNBA alapszakaszában. Ezen a Los Angeles Sparks 89-85-ös gyõzelmet aratott a Minnesota Lynx otthonában.

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks 

Az este, ami Lindsay Whalen köszöntésével, mezének visszavonultatásával indult és egy rendkívül emlékezetes magas hõfokú rangadóba torkollott. Mintha visszamentünk volna az idõben 2016, 2017 magasságába. A Sparks és a Lynx érzelmekkel teli csúcsmeccset vívott. A Sparks szinte végig vezetett ugyan, de nem tudta leszakítani riválisát. A 17-17-es elsõ negyed után a félidõben 44-39-re ment a Los Angeles. A harmadik etap végére egy pontra felzárkózott a Lynx. A záró szakaszban azonban 81-71-nél újra nagyobb elõnyt épített fel a Sparks.

A végjáték igazi drámát hozott. A márciusig Gyõrben szereplõ Lexie Brown 21 pontot elérve élete meccsét játszotta a WNBA-ben. Amikor a triplája behullott, 83-82-re felhozta a csapatát. Ráadásul még 1 perc 11 másodperc volt hátra a találkozóból. A Lynx már Jessica Shepard nélkül szerepelt ekkor, aki nem sokkal ezt megelõzõen rosszul fogott talajt és kifordult a jobb térde. A hazaiak nagy felzárkózására a 21 pontos Chelsea Gray válaszolt egy duplával. Azzal pedig, hogy az utolsó fél percben hazai oldalon Napheesa Collier büntetõt hibázott, majd ezt követõen a vendégektõl Tierra Ruffin-Pratt ziccert értékesített, eldõlt a gyõztes kiléte. A Los Angeles Sparks emlékezetes rangadót nyert 89-85 arányban Minneapolisban.

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks

Eredmény

Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx 89-85 (17-17, 27-22, 23-27, 22-19)

Statisztika

Hirdetés