Hirdetés
Archivum

A Los Angeles Sparks tönkretette a Minnesota Lynx ünneplését:

:

Hirdetés

A WNBA vasárnapi játéknapján került sor a liga legnagyobb rangadójára, melyen a Los Angeles Sparks Chelsea Gray utolsó másodperces találatával 77-76-os gyõzelmet aratott a Minnesota Lynx otthonában.

Az elmúlt két évben a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks rivalizálása határozta meg a ligát. A legutóbbi két szezonban ezen csapatok vívták a finálét, 2016-ban a Sparks, tavaly a Lynx lett a bajnok ötmeccses emlékezetes párharcok végén. A vasárnapi alapszakaszbeli összecsapás pikantériáját az adta, hogy a 2017-es bajnoki címért járó gyûrûket ezen találkozó elõtt kapták meg a Lynx játékosai.

Az eseményt egy kis közjáték vezette fel, miután a Los Angeles-i csapat vasárnap délelõtti dobóedzése alatt a minneapolis-i Target Center kivetítõin bejátszották az esti köszöntésre összevágott videóit a tavalyi bajnoki döntõrõl. Ez a finoman szólva sem elegáns megoldás nagy felháborodást váltott ki. Ezzel együtt jól mutatja a rivalizálás mértékét is. Nem szereti egymást a két klub, ne szépítsük.

A gyûrûk átadása és a bajnoki zászló felvonása az esti rangadó elõtt az ilyenkor megszokott mederben, látványos külsõségek közepette zajlott. Lisa Borders, a WNBA elnöke nyújtotta át a 2017-es sikernek emléket állító gyûrûket a Lynx játékosainak. Az ünnepség az alábbiakban visszanézhetõ:

A gyûrûk átadását követte a csúcsrangadó. A Lynx együttesébõl minden játékos rendelkezésre állt, míg a Sparks keretébõl Candace Parker sérülés miatt hiányzott. Jantel Lavender a török bajnoki döntõben érdekelt, Maria Vadeeva pedig késõbb csatlakozik az együtteshez. Az elsõ negyedben nem lehetett érezni a hiányzókat a Sparks játékán. A csapatok fej-fej mellett haladtak, 10 perc után 18-18 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban sem alakult ki sokáig nagy különbség, majd a Sparks 32-31-es vezetése után 7-0-val zárta a félidõt a Lynx.

 
Az elsõ nagyobb fordulatot a 38-32-rõl induló harmadik negyed hozta el. A Sparks jött ki élesebben és 40-32 után egy 14-0-s sorozattal fordítottak. A folytatásban a 10 egységet is elérte a különbség. A játékrész végén 57-49-es eredményt regisztrálhattunk. A telt házas (13022 fõ) közönség által biztatott Lynx azonban nem adta fel. A záró szakaszban 65-57-es állást követõen egy 8-0-s sorozat végén utolérték riválisukat. Innentõl a végjátékig már nem alakult ki nagy differencia.

Az utolsó percben a Los Angeles Sparks 75-72-es elõnyre tett szert. Innen azonban a végül 17 ponttal záró Lindsay Whalen négy büntetõt értékesített, amivel 76-75-nél ismét a Lynx járt elõrébb. Whalen utolsó büntetõje után azonban még 5.8 másodperc volt hátra a rendes játékidõbõl. Idõkérést követõen támadhatott a Sparks a gyõzelemért. Chelsea Gray kapta a labdát, aki a dudaszó pillanatában értékesített duplát. Ezzel megnyerte a presztízscsatát a csapatának. A Sparks legeredményesebbje a 21 pontos Odyssey Sims lett, Nneka Ogwumike 19, míg Chelsea Gray 18 egységig jutott.

A gyõztes találat videón

Hirdetés