Hirdetés
Archivum

A Los Angeles Sparks választhat elõször a WNBA 2012-es draftján:

:

Hirdetés

Csütörtökön eldõlt, hogy a WNBA 2012-es draftján a Los Angeles Sparks alakulatáé lesz az elsõ választás joga.

Csütörtökön rendezték a WNBA draft lottery-jét, melyen teljesen felborult a papírforma. Meglepetésre az a Los Angeles Sparks szerezte meg az elsõ választás jogát, melynek 10.4%-a esélye volt erre. A legjobb esélyekkel (44.2%) az elmúlt évadot leggyengébb mérleggel záró Tulsa Shock várhatta a Lottery-t, de végül a lehetõ legrosszabban jöttek ki a helyzetbõl és csak negyedikként választhatnak. Utoljára 2007-ben a Phoenix Mercury esetében fordult elõ, hogy a leggyengébb esélyekkel rendelkezõ csapat lett a befutó.

A Sparks ezzel hatalmas lehetõséget kapott. Az utóbbi években – Lisa Leslie visszavonulása és Candace Parker sorozatos sérülései miatt – látványosan szenvedõ együttes egy fiatal tehetség megszerzésével a megújulás útjára léphet.

A szakírók várakozása szerint a drafton az elsõ helyen a Stanford erõcsatára Nneka Ogwumike kelhet el. A nemzetközi mezõnyt szemlélve is érdekes draft elé nézünk, mert várhatóan a brazil szupertehetség, a nyári U19-es világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP) Damiris Dantas is most lép a WNBA nyilvánossága elé.

A 2012-es WNBA draft elsõ körének választási sorrendje

1. Los Angeles Sparks
2. Chicago Sky
3. Minnesota Lynx 
4. Tulsa Shock
5. San Antonio Silver Stars
6. Phoenix Mercury
7. New York Liberty
8. Washington Mystics 
9. Connecticut Sun
10. Washington Mystics 
11. Indiana Fever
12. Minnesota Lynx
Hirdetés