Hirdetés
USA

A Los Angeles Sparks vezetője belebukott a sikertelen szezonba:

:

Hirdetés

A Los Angeles Sparks a hivatalos honlapján bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmentették tisztségéből a klubnál a GM pozíciót betöltő Penny Toler-t.

Fotó: WNBA

Penny Toler 1997 és 1999 között előbb játékosként erősítette a klubot, majd 20 éven át sportvezetőként dolgozott a Los Angeles Sparks-nál. 2014-ben rövid ideig megbízott vezetőedző is volt. Irányítása alatt 18 alkalommal jutott el a csapat a rájátszásba és három bajnoki címet (2001, 2002, 2016) szereztek. A klub rövid közleménye megköszöni a két évtizeden át tartó sikeres munkát. Feladatait átmenetileg Eric Holoman veszi át. Miközben a klub tulajdonosai megkezdték az új GM keresését.

Toler bukását az újabb sikertelen szezon és a csapaton belüli széthúzás okozhatta. Már sokan Brian Agler leváltását és Derek Fisher vezetőedzői kinevezését is megkérdőjelezték. Az ismert sportvezető asszony gyakorlatilag egy személyben irányította a klubot, de az utóbbi időben egyre több konfliktusa volt. Sajtóhírek szerint a Connecticut Sun ellen elődöntő párharc második meccse után például ordítva rontott be az öltözőbe és minősíthetetlen hangnemben beszélt a játékosokkal. Nagy kérdés Derek Fisher sorsa. Több szakíró azt feltételezi, hogy a klub tulajdonosai már az új GM-re bízzák a döntést, hogy folytatja-e a munkát a szakvezetővel.

Hirdetés