Hirdetés
Európa

A Lublin és a BC Prometey továbbjutott az Európa Kupában:

:

Hirdetés

A héten négy mérkőzést rendeztek a női kosárlabda Európa Kupában.

A rájátszás második fordulójából az AZS UMCS Lublin – Villeneuve d’Ascq párharc mindkét mérkőzését lebonyolították. A Covid-helyzet miatt mindkét találkozónak a Villeneuve d’Ascq csapata volt a házigazdája. Az első felvonást kedden 83-73-ra a Villeneuve d’Ascq meg is nyerte. A szerdai visszavágón azonban 85-59-es lengyel siker született. Ennek megfelelően 158-142-re megnyerték a párharcot és továbbjutottak.

Csütörtökön a BC Prometey – Castors Braine párharc visszavágóját szintén meg tudták rendezni Ukrajnában. Az első találkozót 93-92-re nyerték az ukránok Belgiumban. Hazai pályán favoritként léptek pályára és végig vezetve 79-56-os sikert arattak. Ennek megfelelpően 172-148-as összesítéssel léptek tovább.

A rájátszás harmadik fordulójában már öt gárda biztosította helyét, az Olympiacos, a Valencia, a Bourges, a Polkowice, illetve a Lublin és a BC Prometey. A Flammes Carolo Basket és a CBK Mersin párharcának két mérkőzését február 16-án és 17-én bonyolítják le a török alakulat otthonában. Az LDLC ASVEL Feminin – Nika Syktyvkar párharc visszavágójának pótlásáról még nincsen döntés.

A rájátszás harmadik fordulójából is megkezdődött egy párharc. A címvédő  Valencia 77-65-ös győzelmet aratott a BC Polkowice otthonában. Marie Gülich 21 ponttal vezette győzelemre a csapatát.

Hirdetés