Hirdetés
Archivum

A Lucca elvette a Schio pályaelõnyét:

:

Hirdetés

Megkezdõdött az olasz élvonal fináléja. A Lucca 55-48-as gyõzelmet aratott a Famila Schio otthonában és ezzel 1-0-ra vezet a párharcban.

Megkezdõdött a bajnoki finálé Olaszországban, mely 2-2-1-es rendszerben zajlik. Ez azt jelenti, hogy az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda, jelen esetben a Famila Schio. Az évad alakulása alapján nem kérdés, hogy a mezõny két legerõsebb gárdája jutott el a döntõbe, így kiélezett küzdelmet vártak a helyi szakemberek és ez az az elsõ meccsen be is igazolódott.

A találkozót pontszegény játék és több kemény megmozdulás jellemezte. A félidõben 26-25-re vezetett a Lucca, mely a harmadik negyed hajrájában kezdett kisebb fölénybe kerülni játékban. A játékrész végén már 41-38-as elõnyben voltak, majd a negyedik etap elején 7 egységre nõtt a differencia. Ilyen kevés pontot hozó találkozón ez óriásinak számító különbség és innen a Schio már nem is tudott talpra állni. Jillian Harmon és Francesca Dotto vezérletével, ketten együtt 32 pontot szereztek az 55-bõl, a Lucca 55-48-as sikert aratott. Folytatás kedden, továbbra is Schio-ban.

Eredmény
Famila Wuber Schio – Gesam Gas Lucca 48-55
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Lucca javára.

Hirdetés