Hirdetés
Archivum

A Lucca lett az olasz bajnok:

:

Hirdetés

A Gesam Gas Lucca lett a bajnok Olaszországban. A negyedik mérkõzésen a lucca-i együttes végig vezetve 65-50-re gyõzte le a Famila Schio-t és ezzel 3-1-re nyerte a párharcot.

Fotó: basketfemlemura.it

Fotó: basketfemlemura.it

A hosszabbításos harmadik meccs után a negyedik találkozón úgy lépett pályára saját közönsége elõtt a Lucca, hogy egy gyõzelemmel bajnoki címet ünnepelhet. Már az elsõ percekben látszódott, hogy erre nagyon jó esélyük lesz. A Schio-t ugyanis látványosan megfogta a drámai körülmények között elbukott harmadik találkozó. Már az elsõ etap végén 20-10-re vezetett az extázisban játszó Lucca. A második negyedben tovább nõtt a szakadék a felek között, a félidõben 39-22 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején mutatkozott egyedül reális esély a Schio elõtt a felzárkózásra, de 42-30-nál közelebb nem kerültek. A játékrészt 11-4-es sorozattal zárta le a Lucca. Az 53-34-rõl induló negyedik negyed a hazai ünneplésrõl szólt. A Lucca egy évek óta együtt dolgozó alapcsapattal megérdemelten ért fel a csúcsra. Miközben mindegyik riválisuknak akadtak hullámvölgyei, a Lucca a fontos meccseken nem hibázott. A döntõ MVP-je Jillian Harmon lett, aki a negyedik mérkõzésen 19 ponttal vezette gyõzelemre csapatát.

Eredmény
Gesam Gas Lucca – Famila Wuber Schio 65-50
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Gesam Gas Lucca javára.

Hirdetés