Hirdetés
Archivum

A Lucca már döntõs, a Schio-Ragusa párharcban harmadik meccs lesz Olaszországban:

:

Hirdetés

Kedden rendezték az olasz élvonal elõdöntõinek második mérkõzéseit. A Lucca két hosszabbításos gyõzelemmel jutott a fináléba, a Schio és a Ragusa között viszont harmadik meccs dönt.

A Lucca kétszer is szoros végjátékban, hosszabbítások után verte az Umana Reyer Veneziát. A szombati elsõ meccsen a két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt. A harmadik negyed végére azonban 11 pontos elõnyt alakított ki a Lucca. Ezt nem tudták megtartani, így 67-67-rõl jött a ráadás. Itt végül a 28 pontos Jillian Harmon vezette luccai együttes ünnepelhetett gyõzelmet. A második találkozón 68-64-es sikert aratott a Lucca Velencében. Itt végig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Egyik fél sem tudott nagyobb különbséggel elszakadni. A rendes játékidõ végén 58-58 állt az eredményjelzõn. A ráadásban ismét a Lucca került fölénybe és ezzel 2-0-ra nyerték a párharcot.

A Schio és a Ragusa párharcában egyik mérkõzésen sem alakult ki kiélezett végjáték. Az elsõ mérkõzésen 73-56-ra nyert a Schio. Ekkor az elsõ félidõ hajrájától kezdve 10 pont környékén alakult a differencia és ezt a címvédõ a 18 pontos Ashley Walker ponterõs játékával nyugodtan végigvitte. A második meccset 64-48-ra nyerte a Ragusa. Itt az elsõ félidõ még szorosan alakult, majd a harmadik negyed végére 10 ponttal ellépett a Ragusa és innentõl nem volt kérdés a gyõzelmük. A sorsdöntõ harmadik meccset pénteken este rendezik.

Eredmények
Gesam Gas Lucca – Umana Reyer Venezia 77-73
Umana Reyer Venezia – Gesam Gas Lucca 64-68
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc 2-0 a Gesam Gas Lucca javára.
 

Famila Wuber Schio – Passalacqua Ragusa 73-56
Passalacqua Ragusa – Famila Wuber Schio 64-48
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés