Hirdetés
Magyarország

A Ludovika-Csatát fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés

Nincs megállás a bajnokságban. Az emlékezetes szerdai játéknap után szombaton már a 3. forduló küzdelmei kezdődnek. 18 órától a Ludovika-Csata együttesét fogadja a TFSE-MTK. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a szerdai Sopron elleni találkozó tapasztalatairól és a szombati fővárosi rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

Október 1., szombat
18:00 TFSE-MTK – Ludovika Csata
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Goda László, Sörlei Attila (Bogárdi János)

Szerdán a TFSE-MTK egy közönségszórakoztató találkozón 91-81-es vereséget szenvedett a Sopron Basket csapatától. A TFSE a második negyedben 14 ponttal is vezetett és minden előzetes várakozást felülmúló óriási csatára kényszerítette a bajnoki címvédőt.

„Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk, megmutattuk azt az arcunkat, ami remélhetőleg mindig is jellemezni fog minket. A csapatot dicséri, hogy egy olyan első meccs után, amit múlt szombaton játszottunk, fel tudtunk állni és végig odafigyeltünk a megbeszéltekre. Közel álltunk a bravúrhoz, minden téren extra volt a szerdai mérkőzés.” – kezdte a Sopron elleni összecsapás értékelését Magyar Bianka.

„Az első meccsen vétett hibák kijavítására nagy hangsúlyt fektettünk. Úgy érzem, hogy ezt a játék minden elemében sikerült megvalósítani. Nagy tűzzel és energiával játszottunk. A védekezés a 91 kapott pont ellenére nagyjából rendben volt. Főleg egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a Sopron. A támadásunkra pedig nyugodtan lehet azt mondani, hogy fantasztikus. Öt ember dobott 10 pont felett, igazi csapatkosárlabdát játszottunk, mindenkinek volt szép megmozdulása egy adott támadáson belül, rendre megtaláltuk az üres embert. A lányoknak is hangsúlyoztuk: csapatként tudunk sikeresek lenni a jövőben is.”

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

A TFSE-MTK a szezon elején 12 nap alatt játszik négy mérkőzést. Ebben az erőltetett sorozatban a harmadik felvonás következik szombaton.

„Sűrűn jönnek a meccsek és két vereség után megyünk bele ebbe a nagyon fontos hazai találkozóba. A Sopron ellen mutatott játékból lehet építkezni. Ez a mi utunk, erről nem szabad letérni. Fontos, hogy frissek maradjunk és ne veszítsük el a fókuszt. Mi akkor tudunk eredményesek lenni, ha a védekezésünk rendben lesz. A Sopron ellen annyi negatívum volt, amikor fáradtunk, akkor hajlamosak voltunk rossz döntéseket hozni. Ismét kicsit erőltetetté vált a játékunk. Ezen kell még javítani.” – mondta Magyar Bianka a következő feladatokról.

Az első két fordulót tekintve a Ludovika-Csata a nyitányon 58-56-os vereséget szenvedett a Vasastól, majd végletekig kiélezett végjátékban 64-60-ra múlta felül a BKG-t.

„A jó magyar játékosok mellett kiváló légiósokat igazoltak. Sam Fuehring idén meghatározó lehet a bajnokságban. Korábban rendre azt mondtuk, hogy kiemelkedő tripladobó játékosaik vannak. Most sokkal jobban kell figyelni a belső poszt védésére is a hárompontosok mellett, Fuehring limitálására. Jól szedi a lepattanókat, ponterős. Fontos lesz, hogy a magas embereink hogyan dolgoznak. Ezen felül ugyanúgy figyelnünk kell például Horváth Bernadettre, Czank Tímeára, akik a csapat motorjai. Fel van adva a lecke, de szeretnénk ugyanilyen energiákkal dolgozni, mint szerdán. Nem engedhetjük meg, hogy a Csata lendületbe jöjjön” – összegzett Magyar Bianka.

A mérkőzés nem csak izgalmakat, de meglepetéseket is tartogat! A Jaromir Sörbisztró jóvoltából továbbra is van lehetőség INGYEN sör fogyasztására a mérkőzés időtartama alatt!

Az első negyed szünetében kisorsolnak 3 szerencsést, akiknek a félidőben lehetősége adódik bezsebelni az 1 MILLIÓ forintos fődíjat! Nem kell mást tenni, mint 24 másodperc alatt berámolni egy ziccert, egy büntetőt, majd egy félpályás kosarat!

Továbbá fontos, hogy a belépéskor kapott jegyeket megőrizni, ugyanis aki 3 mérkőzésen is jelen lesz, illetve ezt jegyekkel alá is tudja támasztani, a negyedik alkalommal egy új TFSE szurkolói pólót kap ajándékba! Az akció a készlet erejéig tart!

Hirdetés