Hirdetés
Magyarország

A Ludovika-FCSM Csata szerezte meg a 7. helyet a bajnokságban

Ludovika-FCSM Csata - TFSE-MTK 66-59 (14-12, 20-23, 21-10, 11-14)

7. helyért, 3. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Győrffy P., Makrai M., Lengyel Á. (Zalai Á.)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 14/12, Lelik 13/12, Zele 4, Hegedűs 10, Böröndy 4. Csere: Gyöngyösi 11/9, Toman D., Toman P.

TFSE-MTK: Süle 8/3, Theodoreán 7/3, Pavel 6, Király 4/3, Dúl 10/6. Csere: Tapley 11, Szeitl 3/3, Tóth 7, Burján 3/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 a Ludovika-FCSM Csata javára.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A 7. helyért kiírt párharc sorsdöntő harmadik felvonásán a Ludovika-FCSM Csata 66-59-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét. Ezzel a Csata 2-1-re megnyerte a párharcot és megszerezte a 7. helyet. A TFSE-MTK a 8. pozícióban zárta a 2021/2022-es évadot.

A Csata kezdte jobban a mérkőzést, Lelik Réka, Hegedűs Janka, Zele Dorina és Böröndy Vivien találataival négy perc alatt 10-0-ra léptek el a hazaiak. A találkozó hullámzását jól mutatja, hogy ezt követően a TFSE mutatott be egy 7-0-s sorozatot Elly Pavel, Dúl Panka és Tóth Tímea pontjaival. Az első szakasz hajrájában 14-9-re ismét megugrott a Csata, de az ekkor már 8. pontját szerző Dúl Panka triplájával 14-12-re felzárkózott a TFSE. A hazaiak 16-ból 6-ot, a vendégek 15-ből 5-öt értékesítettek mezőnyből. A TFSE 13-8-ra vezetett a lepattanókban, de 5 eladott labdája volt, míg a Csatánál mindössze 1 szerepelt a statisztikán. A második negyed elején is lendületben maradt a TFSE. Egészen pontosan 8-2-es futással 20-16-ra fordított.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Tursics Krisztián időkérését követően Lelik Réka triplájával és Hegedűs Janka duplájával visszavette a kezdeményezést a Csata. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Egyik fél sem tudott 3-4 pontnál nagyobb előnyt kialakítani. Erre az első negyedhez képest jóval pontosabban játszó TFSE-nek lett volna nagyobb esélye, de előbb Gyöngyösi Janka, Hegedűs Janka, majd Lelik Réka triplájával rendre visszazárkózott a házigazda. Sőt, 33-29 után nem csak felzárkózott, de a félidő utolsó percében 34-33-nál a vezetést is átvette a Csata. A nagyszünet előtt Ja’Tavia Tapley villant meg, így végül 35-34-re a TFSE-nél volt az előny 20 perc után. A harmadik etap elején is felváltva estek a találatok, de Horváth Bernadett és Gyöngyösi Janka tripláival – csapatszinten ekkor hat hárompontosnál járt a Csata – a hazaiak kerültek lépéselőnybe. Pár pontos előnyét ezt követően pedig stabilan őrizte Tursics Krisztián együttese.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A mérkőzést meghatározó futást 43-40 után a harmadik negyed utolsó négy percében jegyezhettük fel. Horváth Bernadett, Gyöngyösi Janka és Lelik Réka újabb triplákat értékesített, így 52-42-nél már 10 pont választotta el a feleket. A harmadik szakaszt Szeitl Vanessza és Horváth Bernadett sikeres távoli dobásai zárták le, ennek megfelelően 55-45-ről vágtak neki az utolsó 10 percnek a csapatok. A Csata a harmadik szakaszban 10-ből 6 hárompontost értékesített. A záró szakasz pontszegényebb mederben haladt. Az első négy percben mindössze Ja’Tavia Tapley dupláját jegyezhettük fel. Ez azonban egyben azt is jelentette, hogy érdemben nem csökkent a különbség a felek között. Lelik Réka törte meg a Csata kosárcsendjét, majd Böröndy Vivien 59-49-nél visszaállította a 10 pontos differenciát. Az utolsó öt percbe Magyar Bianka időkérése után érkezett a mérkőzés. Király Andrea hármasával kezdte meg a felzárkózást a TFSE. Eredményes volt Süle Krisztina is, majd Theodoreán Alexandra triplája 63-59-re módosította az állást az utolsó percben. Nagyot küzdött a TFSE, de a Csata sikere ekkor már nem forgott veszélyben. A 66-59-es végeredményt Lelik Réka triplája alakította ki.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés