Hirdetés
Magyarország

A Ludovika-FCSM Csata vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Vasárnap 18 óra 30 perctől az Atomerőmű KSC Szekszárd a Ludovika-FCSM Csata otthonában lép pályára. Horváth Zsófiával, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzőjével beszélgettünk a felkészülésről.

Január 9., vasárnap
18:30 Ludovika-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Sörlei Attila (Hartyáni Zsolt)

Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd 97-70-es sikert aratott a TFSE-MTK otthonában. Végig dominált a mérkőzésen a Szekszárd és egy pillanatig nem forgott veszélyben a sikere.

“Nem szabad telhetetlennek lenni, de legyünk őszinték: az első negyed volt igazán extra és utána azért tapasztaltunk kisebb hullámzásokat. Mindent összességében nézve viszont valóban egy magabiztos győzelem volt.” – tekintett vissza a szerdai sikerre Horváth Zsófia.

Múlt hétvégén a BEAC ellen 28, legutóbb a TFSE otthonában 34 pontot szerzett a Szekszárd az első negyedben. Horváth Zsófiával ennek a hátteréről is beszélgettünk.

“Ez azt mutatja, ami egyben lányok dicsérete is, hogy komolyan vették a mérkőzéseket. Ha bárki félvállról venne egy-egy ilyen meccset, az nem tudna így kezdeni. Úgy készültünk ezekre a karácsony utáni, év eleji mérkőzésekre, hogy a Vasas és a BEAC is jó ritmusban van, a TFSE-ről pedig soha nem lehet előre megmondani, hogy mire számíthatunk tőlük. Bár őket most sérülések hátráltatják. Ezeket a budapesti csapatokat soha nem szabad félvállról venni. Ez a hozzáállás mutatkozott meg a jó kezdések alkalmával is.” – hangsúlyozta a szekszárdiak másodedzője.

A Szekszárd együttesében az elmúlt időszakban ponterősen játszott Miklós Melinda, aki a BKG ellen 17, a Vasas otthonában 14, legutóbb a TFSE legyőzésekor 16 pontot szerzett. A fiatal játékos az Euroligában is megkapja a lehetőséget, ott 15.5 perces átlaga van.

“A fejlődése nagyon pozitív nekünk is és az egész magyar kosárlabdának is, ezt talán szabad így mondani. Azt nem tudom megbecsülni, hogy ebben mennyi az Euroliga és mennyi a felnőtt bajnoki mezőnyben kapott egyre több felelősség, de a legfontosabb, hogy egyértelműen látszódik a fejlődés. Ettől függetlenül az esetében is azt mondhatom, mint a csapat teljesítményéről. Bár nem szabad telhetetlennek lenni, de az életkorából adódóan a hullámzások még megvannak játékában és ezt csökkenteni kell. Egy ennyire ügyes, tehetséges játékos esetében nem lehet más a közös célunk, mint hogy ezen is dolgozzunk a jövőben.” – mondta Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Talán kezd a sérüléshullámból kilábalni az Atomerőmű KSC Szekszárd, de Horváth Zsófiának felvetettük, hogy az elmúlt időszak sikerei azt mutatják: Nikolina Milic és Dana Evans nélkül is megtalálta a játékát a csapat.

“Nem szeretnénk hozzászokni a hiányukhoz, de kezdünk hozzászokni, én inkább így fogalmaznék. Egyetértek veled abban, hogy itt a kisebb szünet után tényleg az látszódik, hogy talált egy jobb ritmust a csapat, jobban megérezte a szerepeket. Arra a hátralévő időre, amíg nélkülük leszünk, mindenképpen biztató, amit látunk.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Vasárnap a Ludovika-FCSM Csata vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd. Komoly nehézségekkel küzd a Csata, szűk rotációs lehetőségek mellett teljesítették az elmúlt bajnoki meccseiket, de Horváth Zsófia arra figyelmeztetett: nem lankadhat a figyelem.

“Az ág is húzza őket is, ahogy egy kicsit minket is. A csapatszellemükkel, a felfogásukkal továbbra is egy nagyon veszélyes rivális. Bármilyen helyzetben vannak, nem szabad őket félvállról venni. Talán két játékost leszámítva mindenki kiválóan dobja a hármast, ha elkapják a fonalat, nehéz őket leállítani. Megint a mérkőzés eleje lehet a kulcs, hogy egy kemény, fizikális kezdéssel megakadályozzuk őket a ritmusuk felvételében.” – mondta Horváth Zsófia.

Az előzőekben elhangzottakat erősíti meg a két csapat októberi mérkőzése, amikor a 28. percben még vezetett a Csata. “Ott Gyöngyösi Jankától érkezett kiemelkedően extra 5/5 tripla, de mondhatnám Horváth Bernadettet, Lelik Rékát, akik bármikor képesek hasonlóra, ahogy Zele Dorina és Hegedűs Janka is veszélyesek. Ez teszi nehézzé a felkészülést.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Jövő héten folytatódik az Euroliga, de jelen pillanatban még nem a nemzetközi mérkőzéseken van a fókusz.

“Meccsről meccsre haladunk. A kisagyában nyilván mindenkinek ott van az Euroliga, de ebben a sűrű bajnoki ritmusban most az volt az elsődleges feladat, hogy a sérülések ellenére hozzuk a győzelmeket. Konkrétan a nemzetközi folyatásra még nem készültünk, de ilyenkor távolabbra, tehát akár két-három mérkőzésre előre nézni nem is szabad. Lehet, hogy van, aki úgy gondolja: ezek csak kötelezően udvarias nyilatkozatok, de azokat a csapatokat, akikkel játszottunk, nagyon komolyan kellett venni és vasárnap a Csatát is komolyan kell venni. Ha vasárnap is sikerül nyerni, akkor egy jó év végét – év elejét tudhatunk magunkénak és abból lehet táplálkozni az Euroligára.” – összegzett Horváth Zsófi.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés