Hirdetés
Archivum

A Lulea Basket lett a svéd bajnok:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult a 2018-as bajnoki döntõ párharc Svédországban. A Lulea Basket 3-1 arányban múlta felül az Udominate Basket csapatát.

Svédországban nem született meglepetés, a két nemzetközi kupacsapatuk jutott el a fináléba. Az elõdöntõben a Lulea Basket a Telge Basket, míg az Udominate Basket a Visby Ladies alakulatát búcsúztatta. A szezon alakulását tekintve a Lulea kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott és ez a bajnoki döntõ párharcban is megmutatkozott.

A párharc elsõ meccsén a Lulea a 34 pontos Jessica Thomas vezetésével 89-82-es gyõzelmet aratott. A második találkozón az Udominate Basket még tudott egyenlíteni, miután légiósai ponterõs játékával 98-73-ra múlták felül riválisukat. A korábban Gyõrben is megforduló Brianna Kiesel 13 ponttal, 9 gólpasszal és 8 lepattanóval tripla-dupla közelében zárt.

A harmadik meccsre is kitartott az Udominate Basket lendülete, szoros végjátékot tudtak kialakítani nagy riválisuk otthonában. Végül óriási izgalmak közepette 83-79-re gyõzött a Lulea Basket. A negyedik meccsen már egyértelmûen kiütközött a két keret közötti különbség. A Lulea együttesében Jennifer Hamson (23 pont, 10 lepattanó) és Adrienne Motley (21 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el. Végül 92-72-re nyerte ezt a csatát a Lulea Basket és ezzel lezárták a finálét.

Hirdetés