Hirdetés
Európa

A Lyon lesz a Sopron ellenfele az Euroliga negyeddöntőjében:

:

Hirdetés

Az Euroliga B-csoportjának első helyéről döntő összecsapásán a Fenerbahce Alina Iagupova duplájával 67-65-re legyőzte a LDLC Asvel Feminin csapatát. Ezzel eldőlt, hogy a négyest a Fener nyerte, míg a második helyen a Lyon zárt, így a francia gárda lesz a Sopron ellenfele a negyeddöntőben.

Ahogy decemberben Isztambulban, ezúttal is két fáradt csapat sok hibát hozó találkozóját követhettük. Ebben a kiegyenlített csoportban, ahol még az USK Praha és a Gdynia szerepelt, egyértelműen sok a négy nap alatt lejátszott három meccs. Árulkodó adat, hogy egyik gárda mezőnymutatója sem érte el a 40%-ot és összesen 32 eladott labdát rögzítettek a statisztikára.

Három negyeden át a Fenerbahce járt előrébb. A 33-30-as félidő után a harmadik etap végén 49-47-re mentek. Hat perc volt hátra, amikor Marine Johannes triplájával 57-55-nél átvette a vezetést a Lyon. Egylabdás végjáték kerekedett, ahol mindkét csapatnak lett volna esélye megszerezni a győzelmet. Hat másodperccel a vége előtt 65-65-nél támadt a Lyon. A félpályánál Marine Johannes-től elcsente a labdát Alina Iagupova és bebiztosította a csapatának a sikert.

Az ukrán klasszis végül 18 pont, 10 lepattanós dupla-duplával zárt. A Lyon legeredményesebbje éppen Marine Johannes volt 20 ponttal. Aleksandra Crvendakic 22 és fél perc alatt 6 pontot és 5 lepattanót jegyzett.

A győztes találat:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés