Hirdetés
Archivum

A Lyon lett a francia bajnok 2019-ben:

:

Hirdetés

Fennállása során elõször a Lyon szerezte meg a francia bajnoki címet. A finálé sorsdöntõ ötödik meccsén hazai pályán a Lyon 75-61-re múlta felül a Lattes Montpellier-t és ezzel 3-2-re nyerte a párharcot.

Teljesen megteltek a lelátók és fantasztikus hangulat uralkodott a Lyon kicsi csarnokában, ahol a házigazda a finálé elsõ két meccsét két héttel ezelõtt meg tudta nyerni. Ezt követõen pedig a Lattes Montpellier is hozta két találkozóját a saját csarnokában, így jött el a sorsdöntõ ötödik felvonás. Ezt a Lyon kezdte jobban. Már az elsõ percekben 3-5 pontos elõnyre tettek szert. Bár a Lattes Montpellier 12-12-nél még egyenlített, de innen 7-2-es futással újra a házigazda lépett el. 10 perc után 24-16-ra vezettek. Ekkor a 14 mezõnykísérletükbõl 10 sikeresnek bizonyult. A megszerzett elõnnyel jól gazdálkodtak a második szakaszban. A legnagyobb különbséget 41-24-nél regisztrálhattuk. A félidõig azonban visszajöttek a vendégek 44-32-re.

A félidei statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy minden fontos mutatóban óriási fölényben volt a Lyon. A harmadik negyedre sem változott érdemben a mérkõzés képe. A különbség 10 pont környékén billegett. A remek hangulatban extázisban haladt céljai felé a Lyon. A Lattes Montpellier nem tudott ritmust váltani és Michelle Plouffe duplája, illetve triplája után 59-43-nál újra 16 pontos hátrányba kerültek. Innen már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A záró szakasznak 59-46-ról vágtak neki a felek. A differencia az utolsó 10 percben a 19 egységet is elérte. A hajrá már a közönség önfeledt ünneplése mellett telt. A Lyon 75-61-es sikerrel hódította el a bajnoki címet. A legeredményesebbjük a 15 pontos Alyssa Clark lett. A Lattes Montpellier az Európa Kupa után a bajnoki finálét is elbukta, de összességében így is sikeres szezont zártak. A csütörtöki meccsen a 16 egységig jutó Endy Miyem emelkedett ki a csapatukból.

Eredmény

Lyon ASVEL – Lattes Montpellier 75-61 (24-16, 20-16, 15-14, 16-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-2 a Lyon javára.

Statisztika

Hirdetés