Hirdetés
Archivum

A Lyon megnyerte a francia alapszakaszt:

:

Hirdetés

Vasárnap a 21. forduló mérkõzéseit rendezték a francia élvonalban. A Lyon matematikailag is bebiztosította az alapszakasz elsõ helyét.

Fotó: lyonasvelfeminin.com

Fotó: lyonasvelfeminin.com

Úgy érkezett el az alapszakasz utolsó elõtti fordulója Franciaországban, hogy a nagy terveket szövögetõ Lyon Asvel egy gyõzelemmel matematikailag is bebiztosíthatta az alapszakasz elsõ helyét. Ennek megfelelõen a Nantes ellen nem hibáztak, amikor 100-63-as sikerrel könnyedén érvényesítették fölényüket. Már a 39-17-es elsõ negyedben eldõltek a lényeges kérdések. Paoline Salagnac 21 ponttal lett a csapatuk legeredményesebbje.

A közvetlen élboly tagjai közül a Bourges és a Lattes Montpellier gárdájának is akadtak nehéz percei. A Bourges a negyedik negyedben 53-48-as hátránya után tudott fordítani a Villeneuve d’Ascq otthonában. Végül Alexia Chartereau 16 pontjával 72-68-as sikert ünnepelhettek. Az Európa Kupa döntõjére készülõ Lattes Montpellier 74-69-re verte a Tarbes alakulatát. A Ciak, Bankole, Duchet trió vezetésével a Lattes Montpellier az elsõ negyed hajrájától ugyan elõrébb járt, de nem tudta leszakítani riválisát.

A hétvégén az is eldõlt, hogy a Lyon, Bourges, Lattes Montpellier trió mögött az alapszakasz negyedik helyét a Carolo Basket szerzi meg. Õk a 18 pontos Amel Bouderra extra teljesítményének köszönhetõen a Mondeville-t verték.

Eredmények

Tarbes – Lattes Montpellier 69-74
Villeneuve d’Ascq – Bourges 68-72
Basket Landes – Saint Amand 61-47
Lyon – Nantes Rezé 100-63
Mondeville – Charleville-Mézières 44-70
Landerneau – Roche Vendée 59-81

Tabella

Hirdetés