Hirdetés
Archivum

A Lyon váratlan veresége, a Bourges ismét legyõzte a Villeneuve d’Ascq-ot:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton került sor a francia élvonal 10. fordulójára. A Lyon váratlan veresége mellett a Bourges és a Lattes Montpellier nem botlott az élcsapatok közül.

A Bourges és a Villeneuve d’Ascq a héten másodszor csapott össze. Az Euroliga meccsnél valamivel szorosabb csatában, de összességében magabiztosan a Bourges 76-65-ös sikert aratott. Ezúttal is nagy volt a különbség a felek között, a 22 pontot is elérte a bourges-i elõny. A harmadik Euroliga gárda a Charleville-Mézières a Mondeville-nál bizonyult jobbnak 74-65 arányban.

Az élcsapatok közül a Lyon váratlan 74-72-es vereséget szenvedett a Nantes otthonában. A végeredményt büntetõbõl a Nantes 20 másodperccel a vége elõtt alakította ki. Az utolsó támadásból – bár többször próbálkozhatott –, de nem tudott egyenlíteni vagy fordítani a Lyon.

A Lattes Montpellier 86-74-re verte a Tarbes gárdáját. A harmadik negyedben már 20 egység felett járt a differencia. Olesia Malashenko (16 pont), Taylor Wurtz (16 pont) és Alix Duchet (14 pont) triója megállíthatatlannak bizonyult. Mindössze a hajrában kozmetikázott a Tarbes.

Eredmények
Bourges – Villeneuve d’Ascq 76-65
Roche Vendée – Landerneau 64-81
Lattes Montpellier – Tarbes 86-74
Saint-Amand – Basket Landes 72-71
Nantes Rezé – Lyon 74-72
Charleville-Mézières – Mondeville 74-65

Tabella

Hirdetés