Hirdetés
3x3

A magyar “A” válogatott aranyérmes Debrecenben:

:

Hirdetés

A magyar “A” válogatott 12-10-re legyőzte Észtországot és ezzel megnyerte a debreceni 3×3-as ifjúsági fesztivál leány kosárlabda tornáját.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat Debrecenben. Madár Eszter két találata, illetve Dénes Anna büntetője vezette fel a finálét. Két perc elteltével már 3-1-re vezettünk. A folytatást kiegyenlítettebb játék határozta meg. Mudra Viola, Szerencsés Tamara és Dénes Anna is betalált, de a pontjaikra rendre érkeztek észt válaszok.

A mérkőzés első felében a legszorosabb állást 6-5-nél regisztrálhattuk, ezt követően azonban Szerencsés Tamara és Dénes Anna találatai visszaállították a kétpontos különbséget. Egy döntő hazai környezetben sok néző, komoly szurkolás előtt mindig speciális versenyhelyzet. Mindkét csapatot érezhetően megfogta a közeg, de a mieink alkalmazkodtak ehhez jobban. Az utolsó három percbe észt időkérés után érkeztünk. A megszakítás előtt Dénes Anna, visszatérve a pályára Madár Eszter talált be, amivel 10-6-ra módosult az állás

A folytatásban az észtek 10-8-ra visszajöttek, de Mudra Viola a legjobbkor villant meg, amivel ismét elszakadtunk, egészen pontosan 11-8-ra vezettünk ekkor. Komoly izgalmakat hozott a hajrá, mely során riválisunk 11-10-re felkapaszkodott. Az egyenlítésre viszont nem adtunk esélyt, Madár Eszter remek palánk alatti villanásával 1 perc 50 másodperccel a vége előtt 12-10-re alakult az állás. A hajrában stabil, határozott védekezéssel nem engedtük az észteket dobóhelyzethez és ezzel bebiztosították a magyar lányok a győzelmet.

Végül “A” válogatottunk 12-10-es sikert aratott és ezzel úgy nyerte meg a debreceni 3×3-as ifjúsági fesztivál leány tornáját, hogy egyszer sem talált legyőzőre nyolc fellépése alkalmával. Joggal szólt a vastaps Földi Attila együttesének, mely Dénes Anna, Madár Eszter, Mudra Viola és Szerencsés Tamara összeállításban szerzett aranyérmet. A bronzérmes Szlovénia lett, akik a cseheket verték 15-10-re a helyosztón.

Eredmények

Döntő
Magyarország “A” – Észtország 12-10

3. helyért
Szlovénia – Csehország 15-10

Hirdetés