Hirdetés
Archivum

A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a Gyõr:

:

Hirdetés

A magyar bajnokságban és az Euroligában indul az UNI Gyõr, a Közép-európai Ligában viszont nem – hangzott el az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetõinek szerdai, gyõri megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI

Fûzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtõl, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelõ fizikai és lelki állapotban.

A játékosok állapotáról szólva elmondta, a szerb Natasa Kovacevicre, aki sérülései miatt amputáción esett át, nem számíthatnak, a leghosszabb, körülbelül egyéves felépülési idõt Tullner Evelinnek jósolják. A szezon végére tervezett visszavonulását már korábban bejelentõ Kovács Krisztina, akinek legalább három hónapot kell lábadoznia, már jelezte, nem kíván visszatérni az együttesbe.

A többiek zömével két-három héten belül elkezdik a felkészülést, így az Euroliga november 7-i rajtjára – azaz a címvédõ Jekatyerinburg fogadására – készen állnak majd. Junior csapatukból felhozzák felnõtt együttesükbe Török Barbarát, mellette még kell igazolniuk egy-egy játékost. A NSO összefoglalója kiemeli, hogy rövid távú szerzõdéssel december 1-ig 1-es és 4-es posztra érkezhetnek új emberek.

Fûzy András szólt arról is: jövõ hétvégén emléktornát rendeznek, amelyen pályára lép a PINKK Pécsi 424, az Uniqua-Euroleasing Sopron és a Szpartak Moszkva együttese; a torna bevételét a hétvégi balesetben elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fûzy Ákos vezetõedzõ családjának megsegítésére ajánlják fel.

A MKOSZ és a Gyõr is adománygyûjtést indított

Az MKOSZ az alábbi, elkülönített alszámláján várja az adományokat: 10300002-20316431-49020504

A gyõriek a felajánlásokat a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület Gyõri Nõi Kosárlabda Adományszámlájára várják, melynek száma:
DUNA TAKARÉKSZÖVETKEZET 58600300-11221715

Hirdetés