Hirdetés
Magyarország

A Magyar Kupa négyes döntője után a BKG ellen folytatja a bajnokságot a Győr – Fűzy-Antolovics Adél nyilatkozott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Szombaton a magyar bajnokság 14. fordulóját pótolják. A találkozó 17 órakor kezdődik, melyen a SERCO UNI Győr a BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós csapata ellen lép pályára. A találkozó előtt Fűzy-Antolovics Adél, a győri együttes másodedzője foglalta össze várakozásait.

Március 18., szombat
17:00 SERCO UNI Győr – BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Major Ádám, Földesi Ádám, Szalai Zsolt (Németh Csaba János)

Egy héttel ezelőtt rendezték a 2023-as Killik László Női Magyar Kupa helyosztóit. A bronzmérkőzésen a DVTK-Hun-Therm 74-51-re múlta felül a SERCO UNI Győrt, ezzel tehát a győri alakulat a negyedik helyen végzett. Fűzy-Antolovics Adél első körben a Kupa történéseit értékelte.  

A Sopron Basket ellen kezdtük a Magyar Kupa négyes döntőt, akik ellen tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, főleg nem hazai pályán. Már a Kupa beharangozójában is említettem, hogy egy Euroligás csapatról van szó, emellett pedig nagyon jó szerkezettel rendelkeznek, így a vereség kevéssé meglepő. A probléma inkább a ‘hogyannal’ volt, ugyanis nagyarányú soproni siker született, ami azt gondolom, hogy nem tükrözi az igazi tudásunkat, ez pedig elszomorító.” – kezdte gondolatmenetét a győri szakember. – “Azért is kelt negatív érzéseket ez a mérkőzés, mivel azt gondolom, hogy valamilyen szinten megadtuk magunkat. A Sopron remekül felkészült belőlünk, ellenünk, és amit a meccs előtt is elmondtam, hogy figyelnünk kell rá, a tranzíciós-játékukkal átrobogtak rajtunk. Emellett azt is kiemeltem, hogy Jelena Brooks levédése lesz többek között kulcsfontosságú, ám sajnos őt sem sikerült kiiktatnunk – 21 pontot dobott, méghozzá elég jó százalékkal. Vele talán még Dubei Debóra vette fel a versenyt, aki a meccs végén 24 ponttal zárt, ám még az ő extra teljesítménye is kevés volt ahhoz, hogy partiban maradjunk a Sopronnal.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél, akit következőnek a DVTK elleni helyosztóról kérdeztünk.

“Szerintem nem árulok el hatalmas titkot azzal, ha azt mondom, hogy arra nem voltunk felkészülve, hogy Beatrice Mompremier nem fog tudni pályára lépni. Ezzel már viszonylag elég korán megpecsételődtek számunkra a dolgok, hiszen nem igazán volt, aki meg tudta volna állítani a Miskolc belsőposztos játékát. Túl nagy teret hagytunk például Cheridene Greennek, aki sorban szedte a támadólepattanókat, amiket ráadásul pontokkal is fejezett be. Azt gondolom ezen a téren akadtak a legnagyobb problémáink, ami az utolsó negyedben hatványozódott. Arról a játékrészről egyszerűen nyilatkozni sem tudok, mert nem tudom pontosan mi történt. Teljesen összeomlott a csapat, ellenben a DVTK pedig egyre inkább szívta fel magát.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Amint arról beszámoltunk, Beatrice Mompremier Magyar Kupa elődöntőn elszenvedett vállízületi sérülése súlyosabb, mint amire előzetesen gondoltak. A hét elején elvégzett vizsgálatok alapján a játékos mihamarabbi műtéti beavatkozásra szorul, vagyis ebben az idényben már biztosan nem számíthatnak játékára. Fűzy-Antolovics Adél szerint a légiós center kiesése nagy veszteség csapatuk számára, ám a kitűzött céljaik továbbra is változatlanok, szeretnének bejutni a magyar bajnokság elődöntőjébe.

“Szerintem az, hogy Mompremier kihagyta a helyosztót sok embert meglepett. Kívülről ugyanis nem tűnt annyira komolynak a sérülése, ám, mint ahogy az a későbbiekben kiderült, elég súlyos a helyzet. Nagyon úgy fest, hogy centerünk mihamarabbi műtéti beavatkozásra szorul, ami annyit tesz, hogy nem számíthatunk a játékára a szezon hátralévő időszakában. Ez pedig azért sok mindent megváltoztat. Nem árulok el nagy titkot, hogy mint mindig, a bajnokságban elfoglalt pozíciónknak megfelelően szeretnénk induli nemzetközi versenysorozatban, akár Euroliga-nevezés is előfordulhat. Nyílván továbbra is a bajnoki elődöntőbe-, döntőbejutás a célunk, de nyílván Beatrice kiesésével ez jócskán nehezedett. Át kellett alakítanunk, szerveznünk a támadó-, és a védőjátékunkat, méghozzá úgy, hogy Peyton Williams lesz az elsőszámú magas játékosunk, kinek személyében egy teljesen más játékú centerről beszélhetünk. Ez egy új helyzet számunkra is, változtatni viszont sajnos nem tudunk rajta, ezért inkább alkalmazkodnunk kell. Nagy kihívás előtt állunk.” – mondta a győri együttes másodedzője.

Fotó: SERCO UNI Győr

A Magyar Kupa soproni rendezésű tornája után tovább folytatódik a magyar bajnokság sűrű programja. Szombaton egy találkozót rendeznek, melyen a SECO UNI Győr a Szigetszentmiklós együttesét fogadja. A Győr másodedzője következőnek a várakozásairól számolt be röviden.

“A BKG ellen pótoljuk a bajnokság 14. fordulóját, hazai pályán pedig mindenképp a győzelem a cél. Sok újdonságot, illetve okosságot nem igazán tudok mondani, ugyanúgy készültünk, illetve készülünk a Szigetszentmiklós ellen is, mint bárki más ellen. Mint tudjuk, nincs rengeteg győzelmük, ez azonban nem mérvadó, és nem is tükrözi teljesen a tudásukat. Nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni ugyanis a BKG. Támadásban fontos lesz, hogy milyen százalékban tudjuk értékesíteni dobásainkat, védekezésben pedig sokkal stabilabbnak kell lennünk az utolsó mérkőzéseinkhez képest. Ahogy mondtam, bővítenünk kellett a repertoárunkat, változtatnunk kellett egyet s mást a játékunkban, ezek begyakorlására pedig a BKG elleni mérkőzés tökéletes alkalom lesz, mondhatni a főpróba, ugyanis utána a Szekszárd következik, ami viszont fontos lesz mindkét csapat számára.” – zárta a beszélgetést Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés