Hirdetés
Archivum

A magyar nõi válogatott is ott lesz a 3×3-as Világbajnokságon Kínában:

:

Hirdetés

A nemzetközi szövetség (FIBA) a mai napon bemutatta a 2016-os 3×3-as kosárlabda Világbajnokság mezõnyét, melyben a magyar nõi válogatott is helyet kap.

A 3×3-as Világbajnokságot jövõre október 11. és 15. között rendezik a kínai Kanton (Guangzhou) városában. A tornát – az elmúlt években számtalan nemzetközi események otthont adó – Tianhe Sportkomplexum területén bonyolítják le a Nagy Fal árnyékában. A szervezõk látványos helyszínt ígérnek és ezen a területen a kínaiakban lehet is bízni.

A mezõnyt 20 férfi és 20 nõi csapat alkotja, összesen 30 nemzet képviselteti magát. A nõi mezõnyben a címvédõ Egyesült Államok és a házigazda Kína alanyi jogon résztvevõje a VB-nek, míg a többi csapatot a FIBA rangsora alapján illesztették be a mezõnybe.

A nõi mezõnyt az alábbi 20 válogatott alkotja: Andorra (AND), Argentína (ARG), Ausztrália (AUS), Brazília (BRA), Kína (CHN), Tajvan (TPE), Cook-szigetek (COK), Csehország (CZE), Franciaország (FRA), Magyarország (HUN), Izrael (ISR), Olaszország (ITA), Hollandia (NED), Új-Zéland (NZL), Lengyelország (POL), Románia (ROU), Spanyolország (ESP), Tunézia (TUN), Egyesült Arab Emirátusok (UAE), Egyesült Államok (USA).

Hirdetés