Hirdetés
Magyarország

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MVM-mel:

:

Fotó: Molnár Géza / Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hirdetés

Március 31-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szenátusi termében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a hazai energetikai piac kiemelkedő szereplője, az MVM Energetika Zrt. és a TF – olvasható az intézmény honlapján.

Az egyetem képviseletében dr. habil. Sterbenz Tamás rektor és dr. Genzwein Ferenc kancellár, míg az MVM részéről Gál Katalin elnök-vezérigazgatói kormányzati tanácsadó és Bertalan Zsolt csoportszintű technológiai és innovációs igazgató írta alá az egyezményt.

A szemben lévő épületben, a Sportkórházban születtem, ezért kiemelten fontos a hely, ahol éppen ülök. Ahhoz, hogy valaki sportolni tudjon, energiára van szüksége, és ahhoz, hogy legyen energia, az MVM-nek dolgoznia kell. Kötelességünk megfelelő módon eljárni az energiabiztonság érdekében, továbbá felelősséget vállalunk az ifjúságért és a felnövekvő nemzedékekért is. Főként azokért, akik mindennapjaik során megőrzik és hasznosítják testi épségüket és egészségüket, s ezzel hasznos tagjaivá válnak a társadalomnak. Közülük is kiemelkednek a sportolni vágyó és a magas szinten sportoló fiatalok, az MVM pedig igyekszik mindent megadni nekik és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek, ezzel is elősegítve, hogy a különböző világversenyeken dobogóra állhassanak. Ha ez így lesz, megtöltik energiával lelkünket és szívünket.

– fogalmazott személyes hangvételű köszöntőjében Gál Katalin.

A megállapodás célja a kölcsönös előnyöket jelentő, értékteremtésre alapozott, stratégiai szintű hosszú távú együttműködés kialakítása az MVM szakmai tevékenységével összefüggő energetikai, valamint energiahatékonysági projektek közös létrehozása érdekében.

A stratégiai megállapodás egyik fontos eleme, hogy a két partner együttműködik a kutatás, a fejlesztés és az innováció terén, valamint támogatják egymást az innováció és az eredményorientált kutatásfejlesztési feladatok kidolgozásában és végrehajtásában. A megállapodás azt is tartalmazza, hogy egymás pozícióinak erősítése érdekében a felek összehangolják kommunikációs stratégiájukat, aminek értelmében meghívják egymást rendezvényeikre, igény szerint pedig közös eseményeket szerveznek.

Hirdetés