Hirdetés
Magyarország

A magyar válogatott Eb-selejtezős statisztikáinak áttekintése:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a 2021-es Európa-bajnokság selejtező-sorozata. Rövid statisztikai áttekintés a magyar válogatott szerepléséről.

Kezdjük a csapatstatisztikákkal. Válogatottunk a 2019. novembere és 2021. februárja között lejátszott négy selejtező-mérkőzésen 64.3 pontot, 39.3 lepattanót és 15.3 gólpasszt jegyzett átlagban. Természetesen a számokhoz hozzá kell tenni, hogy a 2019-es sorozathoz képest ezúttal hármas csoportban szerepeltük. A csapatok rangsorát nézve szerzett pontokban 22., lepattanókban 15., gólpasszokban 21. a magyar csapat.

A mezőnyszázalékaink átlaga 39.1-es lett, ami a 17. a csapatok rangsorában. Az előző selejtező-sorozatban, amikor Albánia is a riválisaink között szerepelt, 51.9%-os átlagot jegyzett a magyar csapat. A szerzett labdák átlaga 6.8-as, amivel 23. helyen állunk, miközben az eladott labdákat tekintetében a 10 legkevesebbet hibázó között találjuk a magyar lányokat. Egészen pontosan mindössze 2.8-at adtak el a mieink átlagban a négy meccsen.

A válogatottunkban a négy találkozó játékoskereteit figyelve összesen 18-an léptek pályára. Közülük Dubei Debóra az egyetlen, aki mindegyik mérkőzésen pályára került. Ezeken 24.6 perc alatt 6.5 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt.

Az egyéni statisztikák elemzésénél már méltatott Határ Bernadett, Studer Ágnes, Lelik Réka, Kiss Virág és Zele Dorina három találkozón szerepeltek. Yvonne Turner, Cyesha Goree, Raksányi Krisztina, Aho Nina, Török Ági, Barnai Judit és Pusztai Petra két-két meccsen lépett pályára, míg Fegyverneky Zsófia, Horváth Bernadett, Kiss Angelika, Bálint Réka és Weninger Virág egy-egy összecsapáson.

Az egyéni statisztikákat tekintve Határ Bernadett a legeredményesebb kereken 20-as pontátlaggal. A Sopron Basket centere szedte a csapatunkban a legtöbb lepattanót, átlagban 12.7-et. Mindhárom alkalommal, amikor játszhatott, dupla-duplát ért el ebben a szériában. Maradva a szerzett pontoknál. A második és a harmadik egy-egy honosítottunk, a 2019. novemberi találkozókon szereplő Yvonne Turner és Cyesha Goree. Mind a ketten két-két összecsapáson segítették csapatunkat. Turner 16-os, Goree 13.5-ös átlagot tudhat magáénak. Mögöttük Raksányi Krisztina 9.5-ös, míg Zele Dorina 7-es átlaggal rendelkezik.

A lepattanók terén Határ Bernadett mögött Cyesha Goree 11.5-ös, míg Yvonne Turner 4.5-ös átlaggal zárt. A gólpasszok átlaga terén Yvonne Turner 5-ös, míg Studer Ágnes 4.3-as átlagot tudhat magáénak. Fegyverneky Zsófia, aki a pöstyéni összecsapásra ugrott be, az egyetlen fellépésén hét asszisztot osztott ki. A szerzett labdák átlagát tekintve Yvonne Turner az első 2.5-tel.

A számok, a statisztikák soha nem adnak teljes képet egy csapat teljesítményéről. Ez idén hatványozottan így van, miután a 2019. novemberi rajt után 2020. novemberében és 2021. februárjában buborékos tornákon szerepeltek a csapatok. Ráadásul a magyar válogatott mindössze egyszer lépett pályára hazai környezetben. A 2020. novemberi amszterdami buborékos tornán Határ Bernadett, Studer Ágnes és Zele Dorina a koronavírus miatt nem erősíthette csapatukat. Összességében tehát nagyon nehéz ezeket a számokat ugyanúgy értékelni, mint a korábbi selejtező sorozatokban.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés