Hirdetés
Archivum

A magyar válogatott hosszabbítás után vereséget szenvedett Szlovákiától:

:

Hirdetés

Hosszabbítás után vereséget szenvedett az U20-as B-csoportos Európa Bajnokság negyeddöntõjében a magyar válogatott. Zeljko Djokics tanítványait Szlovákia legjobbjai ütötték el a továbbjutástól, 49-46 arányban.

Elérkezett az B-csoportos U20-as EB legfontosabb mérkõzése a magyar válogatott számára. A negyeddöntõ tétje hatványozott volt, hiszen a vesztes csapat nemcsak a négy közé jutástól esett el, hanem az A-csoportba történõ feljutástól is. A két gárda közül a szlovákok útja volt könnyebb, északi szomszédaink csak a jó formát mutató és veretlen Portugáloktól kaptak ki, míg Zeljko Djokics tanítványai két vereséget is szenvedtek, többek között az igen mérsékelt kosárlabda kultúrával rendelkezõ britektõl is.

Az elõzmények egy  ilyen ki-ki mérkõzésen természetesen semmit sem érnek és ezt megmutatta az elsõ negyed is. A magyar válogatott fantasztikusan kezdte a találkozót, már 7-0-ra is vezettünk, miután a szlovákok közel 4 percen át gólképtelenek voltak. A lendület az elsõ negyed végéig kitartott, Sarok Nikolett duplájának köszönhetõen 15-4-es magyar elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok.

A másik negyed elején sem utalt semmi arra, hogy itt nehézségeink lehetnek, 5 perc elteltével 19-9-re vezettünk, úgy hogy riválisunk játékosai sorra adták el a labdákat. Az elsõ vészjósló jelek a negyed második felében érkeztek, egy 7-0-s rohanással 19-16-ra zárkózott fel Szlovákia válogatottja. A nagy futásból Novocka vállalta a legtöbbet, triplájával és nagyon fontos támadó lepattanójával megzavarta a játékosainkat. A félidõre végül 5 pontos, 23-18-as magyar vezetéssel vonultak a felek.

A harmadik negyedben sajnos egyértelmûvé vált, hogy a végül 18 pontig és 12 lepattanóig jutó Lukacovicova-val semmit sem tudunk kezdeni. Bár az elsõ percekben még 25-20-ra elhúztunk, 29-28-nál már a szlovákok jártak elõrébb. Csapatunkból egyedül a végül 7 pontot szerzõ Sipos Mirjam volt eredményes a találkozó ezen szakaszában. Sajnos a sok hiba és labdaeladás megbosszulta magát, a negyedik negyedet 3 pontos szlovák elõnyrõl várták a csapatok.

A negyedik 10 perc elején a végül 11 pontig jutó Szécsi Orsolya remekelt, egymás után szerzett 6 pontjával 34-35-nél 1 pontra faragtuk a hátrányunkat, majd Sipos Mirjam triplájával 2 ponttal már mi jártunk elõrébb. Egy perccel a rendes játékidõ vége elõtt Bálint Réka duplájával 39-37-re vezettünk, de 27 másodperccel a lefújás elõtt Lukacovicova kiegyenlített, így 39-39-es állásról jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban egy pillanatig nem vezettünk, sõt 46 másodperccel a hosszabbítás vége elõtt 43-47-nél már nyeregben érezhették magukat a szlovákok. 19 másodperc volt vissza, amikor Bálint Réka egy triplával nyitottá tette a találkozót (46-47), de 6 másodperccel a vége elõtt kénytelenek voltunk személyi hibát elkövetni, hogy legyen még egy támadási lehetõségünk. Baburova sajnos  mindkét büntetõjét értékesítette, a hátralévõ idõben pedig nem tudtunk triplát dobni.

A mérkõzés vége így 46-49-es magyar vereséget hozott. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem tartozik a második vonal négy legjobb alakulata közé.

Eredmény

Szlovákia – Magyarország 49-46 (6-15, 12-8, 15-7, 6-9, 10-7)

Hirdetés