Hirdetés
Magyarország

A magyar válogatott kerete Szlovákia ellen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott Facebook oldalán olvasható a magyar válogatott 14 fős kerete, mely Pöstyénben készül a február 4-én megrendezésre kerülő Szlovákia elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre.

Mint ismert, a magyar csapat múlt héten hétfőn kezdte a felkészülést. Ekkor vált hivatalossá, hogy a korábban kihirdetett bő kerethez Fegyverneky Zsófia is csatlakozik. A szombati utolsó székesfehérvári edzés után Pusztai Petra és Bernáth Réka addigi munkáját köszönte meg a szakmai stáb.

A csapat az alábbi 14 fővel készül Pöstyénben: Aho Nina (Aluinvent DVTK), Kiss Angelika (Aluinvent DVTK), Dubei Debóra (Uni Győr Mély-Út), Török Ágnes (Uni Győr Mély-Út), Weninger Virág (Uni Győr Mély-Út), Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Zele Dorina (Atomerőmű KSC Szekszárd), Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata), Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata), Kiss Virág (PEAC-Pécs), Raksányi Krisztina (Ciudad de La Laguna).

A magyar válogatott az 2021-es Európa-bajnokság selejtező-sorozatának H-csoportjában szerepel Hollandia és Szlovákia mellett. A mieink egyszer legyőzték Szlovákiát és kétszer vereséget szenvedtek a holland csapattól. Kilenc csoportban zajlanak a kontinenstorna selejtezői. A csoportgyőztesek és az öt legjobb második jut tovább. A magyar válogatott az utolsó mérkőzésén Szlovákia ellen győzelmi kényszerben lép pályára. A sorsunk nem a mi kezünkben van, számítanak a további mérkőzések eredményei is, de egy nagy arányú sikerrel reális továbbjutási esélyek teremthetőek.

Hirdetés