Hirdetés
Archivum

A magyar válogatott nyerte a B33 Tour nõi versenysorozatát:

:

Hirdetés

Szombaton Oroszlány adott otthont a B33 Tour utolsó 2018-as állomásának. Idén elõször nõi ligát is kiírtak a szervezõk 1000 eurós fõdíjjal. A magyar válogatott végzett az élen. Gratulálunk!

Az oroszlányi tornán rangos nõi mezõny gyûlt össze, hiszen komoly nemzetközi rutinnal rendelkezõ válogatottak sorakoztak fel. A magyar csapat mellett Ausztria, Románia és Ukrajna válogatottja vett részt az eseményen. A lebonyolítás értelmében a csapatok körmérkõzéses rendszerben mérték össze az erejüket, majd a két legjobb még egy döntõt vívott.

A magyar válogatott ezúttal Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Süle Krisztina és Szabó Petra összeállításban szerepelt. A csoportmeccsek során a magyar lányok Ausztriát és Ukrajnát is végig vezetve nagy különbséggel verték. Mindkét összecsapás 21-12-es végeredményt hozott.

A legnagyobb csatát Romániával vívták a mieink. A szeptemberi Európa-bajnokság házigazdája egyik legerõsebb felállásában érkezett, még Gabriela Marginean is szerepelt náluk. Jól kezdtek a románok, 18-11-re is vezettek. Végül azonban 5 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Medgyessy Dóra révén egyenlítettünk. A ráadásban pedig két jó ütemû betöréssel megnyerte válogatottunk a rangadót. Süle Krisztina nevéhez fûzõdött a gyõztes pont.

A döntõben Ausztria volt az ellenfél, akik az elmúlt hetekben végig versenyezték a B33 Tour állomásait. Nagy erõket mozgósítva készültek az Eb-selejtezõre, a ZTE-bõl ismert Sigi Koizar lépett elõ az egyik vezérüknek. Kisebb csalódásként élték meg, hogy nem vívták ki a részvételi jogot a 2018-as kontinenstornára. A konstancai selejtezõn ettõl azonban igencsak messze voltak.

Az oroszlányi döntõ fordulatos csatát hozott. Nagy kedvvel játszó és kiváló összjátékokat bemutató válogatottunk a mérkõzés feléhez érkezve 13-7-re lépett el. Az osztrákok azonban nem adták fel és a végjátékban egy pontra felzárkóztak. A magyar csapat végül 18-17-es sikert aratott és ezzel megnyerte a B33 Tour nõi versenysorozatát, mely Queen Legue néven került kiírásra. Gratulálunk!

Hirdetés