Hirdetés
Archivum

A magyar válogatott nyerte az andorrai Eb-selejtezõt:

:

Hirdetés

A magyar válogatott az andorrai Eb-selejtezõtorna fináléjában 16-14-re legyõzte Svájcot. A magyar csapat ezen a hétvégén remek teljesítménnyel nemcsak kivívta a részvételt az amszterdami Európa-bajnokságon, de veretlenül egy értékes nemzetközi tornagyõzelmet aratott.

Mindkét csapat veretlenül menetelt a döntõig. A svájciakat küzdõs játék, kemény védekezés jellemezte a Világbajnokságon és ezen a hétvégén is. Jól indult a finálé, Bozóki Bettina és Medgyessy Dóra találataival 3-0-ra lépett el a magyar csapat. Ezt követõen a svájciak 3-2-re felzárkóztak, de Süle Krisztina és Medgyessy Dóra találataival egészen 7-2-re sikerült elszakadni, amikor alig több, mint 4 perc telt el a találkozóból.

Az összecsapás középsõ periódusára valamelyest visszaesett a játék mindkét oldalon. Érezhetõen fáradtan mozogtak a csapatok, kisebb sérülések is hátráltatták a játékosokat. A magyar lányok ezen a hétvégén már a 7. meccsüket vívták és nem szabad elfelejteni a szerdán ért véget Világbajnokságot sem. Riválisunk szintén végig hajtotta mindkét tornát. Óriási terhelés ez. Végül 7-4 után Bozóki Bettina találatával mozdultak el a mieink. Ezt követõen pedig Süle Krisztina is eredményesnek bizonyult, így már 9-5-re vezettünk.

Az utolsó három percbe érkezve Bozóki újabb villanása és Medgyessy duplája 12-6-os elõnyt eredményezett. Kedvezõ pozícióból ment válogatottunk a végjátékba. Alig két perc volt hátra, amikor Medgyessy játszotta meg a palánk alatt Bozókit, aki ezúttal sem hibázott. Gyorsan betaláltak a svájciak, de Süle nem hagyta magát és két piros mezes szorításában tette fel a labdát. Ezzel 14-8-ra vezettünk.

Egy szép dupla és két büntetõ másfél perccel a vége elõtt pillanatok alatt visszahozta az esélyeket riválisunknak. Volt labdája az egyenlítéshez Svájcnak, végül 14-13-ra tudtak felkapaszkodni. Medgyessy 50 másodperccel a vége elõtt erre gyorsan válaszolt, így 15-13-ra módosult az állás. A fordulatos végjátékban a svájciak 15-14-re felkapaszkodtak és támadhattak a fordításért is, de szerencsére a távoli kísérletük lejött a gyûrûrõl. A végeredményt Medgyessy Dóra alakította ki, ezzel a magyar csapat veretlenül tornagyõzelmet ünnepelhetett.

Gratulálunk!

Eredmény
Magyarország – Svájc 16-14

Videó: az ünneplés pillanatai

 

…and the winner is :Hungary! 💪🏀🇭🇺❤️ #whun3x3 #fiba3x3 #letsplay3x3 #3x3europe #thewinnerofthequalification #andorra #weloveyouandorra

Magyar Nõi 3×3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés