Hirdetés
Archivum

A magyar válogatott veretlenül csoportgyõztes Debrecenben:

:

Hirdetés

A magyar válogatott egy remek hangulatú esti meccsen 21-5-re legyõzte Fehéroroszországot és ezzel veretlenül nyerte csoportját a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A csoportelsõség volt a tét a Magyarország – Fehéroroszország mérkõzésen Debrecenben. Az elsõ nap záró találkozójára teljesen megteltek a lelátók és remek hangulatban indult útjára a játék. Ezen két nemzet vívta egy évvel ezelõtt az U18-as Európa-bajnokság döntõjét. Ezúttal azonban gyorsan nagy különbség alakult ki. Török Ági találatával szereztünk vezetést a mérkõzés elején. A ráadás büntetõ ugyan kimaradt, de nem sokat kellett várni, hogy tovább növeljük az elõnyt. Mérész Beatrix két találatával már 3-0-ra mentünk, majd Gereben Lívia is eredményesnek bizonyult és már 4-0 volt.

Egy emberként ugrott talpra a lelátó, amikor Kányási Veronika remek átadásából Török értékesített ziccert. A mérkõzés feléhez pedig Mérész villanása után érkeztünk. Ekkor már 7-0 állt az eredményjelzõn. Az elsõ fehérorosz pont is ebben a percben született meg, de erre öt találattal válaszolt válogatottunk. Sorrendben Mérész, Kányási és Gereben talált be.

Egy fehérorosz dupla törte meg a nagy sorozatunkat, majd a 3×3-ban ritkán látható jelentsorok játszódtak le. Elõbb Török Ági dobása közben követett el sportszerûtlen faultot egy fehérorosz játékos. A kosár érvényes volt, majd erre jött két büntetõ és azok is utat találtak a gyûrûbe. Fél perccel késõbb Gereben elõtt is adódott egy 1+2-es helyzet és így 18-5-re módosult az állás.

Innentõl kezdve már reális esély mutatkozott, hogy akár a 10 perces játékidõ vége elõtt elérje csapatunk a 21 pontot. Ez meg is történt. Török Ági jegyezte a mérkõzés utolsó három találatát és 50 másodperccel a lefújás elõtt egy szép betörés után megszületett a 21. magyar pont. Válogatottunk veretlenül nyerte a debreceni torna A-csoportját és vasárnap délután a negyeddöntõben folytatja szereplését.

Eredmény
Magyarország – Fehéroroszország 21-5
 

Hirdetés