Hirdetés
Európa

A magyarországi légiósok teljesítménye az Eb-selejtezők második napjáról:

:

Hirdetés

Vasárnap 15 mérkőzésre került sor a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatának második fordulójában. Nézzük, hogy a magyar klubcsapatoknál légiósként szereplő játékosok miként teljesítettek.

Szerbia 139-34-re kiütötte Albániát. Aleksandra Crvendakic, Jelena Brooks nem lépett pályára. A magyarországi légiósok közül az Aluinvent DVTK játékosa Maja Skoric 19 perc 38 másodpercet töltött a pályán, 12 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. Tina Jovanovic, a Sopron Basket centere 8 és fél perc alatt 9 ponttal, 5 lepattanóval zárt.

Fotó: hks-cbf.hr

Horvátország 93-86-ra legyőzte Németországot és ezzel két forduló után veretlen. A horvát csapat legjobbja ismét az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa, Ivana Dojkic volt: 36 perc alatt 27 pontot, 3 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett. Megszerezte második sikerét a sorozatban Szlovénia is. Bulgáriában 72-64-es győzelmet arattak. NKE-FCSM Csatát erősítő Zala Friskovec 25 percet töltött a pályán. Ez idő alatt 6 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett.

A VBW CEKK Cegléd játékosa Renata Brezinova a vasárnapi játéknap legdrámaibb meccsének részese volt. A 23 pontos Katerina Elhotova utolsó másodpercekben elért találatával verték a csehek 60-59-re Romániát. A mérkőzésen a ceglédi légiós, Brezinova 14 és fél percet töltött a pályán. Három mezőnykísérlete volt és leszedett 2 lepattanót. A ZTE NKK alakulatát erősítő Andjela Delic szintén második győzelmét ünnepelhette. Amikor a bosnyákok 80-61-re verték Svájcot, 18 perc alatt 7 pont, 3 gólpassz és 2 szerzett labda került a statisztikai lapjára.

Nagy figyelmet kapott a nemzetközi szaklapokban a németek szerepelése. A PINKK Pécsi 424 fiatal irányítója Emma Stach a horvátországi 93-86-os vereségük során 13 perc alatt 5 pontot és 1 gólpasszt jegyzett. A macedón gárdában a PEAC amatőr együttesében edződő Ilina Selcovát figyelhetjük. 98-39-re kikaptak a lettektől, de Selcova közel 34 perc alatt 11 ponttal csapata legeredményesebbjének bizonyult. Szintén pécsi kötődés az ukrán Vita Horobets, aki közel állt a dupla-duplához. Portugáliát a vártnál nehezebben, de 72-60-ra legyőzték az ukránok. Ezen siker során Horobets 25 percet tölthetett a pályán és 9 pont, illetve 9 lepattanó került a statisztikai lapjára.

Hirdetés