Hirdetés
USA

A Maryland vendégei lesznek Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra az ESPN2 televíziós közvetítése mellett az országosan 12. helyen rangsorolt Maryland vendége lesz az Ohio State. Nehéz feladat vár Juhász Dorkáékra.

A Maryland csapatával kétszer találkozik januárban az Ohio State. Az előttünk álló meccset a rivális otthonában a College Parkban rendezik, majd a felek január 30-án találkoznak Columbus-ban. A két szakmai program 15. alkalommal fogja összemérni az erejét. A Maryland a 2014/2015-ös szezonban csatlakozott a Big Ten Konferenciához és azóta már 10 alkalommal mérkőzött egymással a két gárda. A Big Ten számára valós erősítést jelentett a Maryland érkezése, hiszen rögtön minőségi munkát végző meghatározó csapatként tudtak beszállni.

Az Ohio State és a Maryland 1/1-es mutatóval áll idén a konferencia küzdelmeket tekintve. Az Ohio State a Pardue gárdájával szemben alulmaradt, majd a hagyományos szilveszteri meccsen a Minnesota otthonában 66-63-ra nyertek. Juhász Dorka a nyolc pontjából hatot a sorsdöntő pillanatokban a negyedik negyedben szerzett. A magyar tehetség továbbra is dominál 12.8 pont és 7.7 lepattanó átlaggal.

A Maryland a szezon első felét nézve a nem konferencia riválisok ellen kilenc győzelmet jegyzett. Mély kerettel rendelkeznek, melyben öten átlagolnak kétszámjegyű pontot. A legismertebb név Kaila Charles, akit a szezon előtti szavazások alkalmával a Big Ten legjobbjának vártak a szakemberek. Eddig 12.8 pontos átlagot szállít. Nem lesz könnyű ellenük, de az Ohio State már két top25-ös gárdát vert idén. December 5-én a második helyen rangsorolt Louisville-t, majd az elmúlt esztendő utolsó napján a 24. Minnesotát.

Fotó: ohiostatebuckeyes.com

Hirdetés